«Είμαι καλά» είπε ο Έρικσεν στους συμπαίκτες του και βγήκαν ξανά στο γήπεδο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 22:45 «Είμαι καλά» είπε ο Έρικσεν στους συμπαίκτες του και βγήκαν ξανά στο γήπεδο

Το χρονικό της κατάρρευσης και το παγκόσμιο σοκ - «Είμαι καλά» είπε ο ίδιος στους συμπαίκτες του που επικοινώνησαν μαζί του με facetime και έτσι αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα.

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσαν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους στο Δανία-Φινλανδία! Σε μια ανύποπτη στιγμή, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο, με τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο ποδοσφαιριστή.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τη στιγμή που ποδοσφαιριστής πέφτει αναίσθητος στο έδαφος:



Αρχικά, η απόφαση που ελήφθη από την UEFA ήταν για οριστική διακοπή του ματς, καθώς υπήρχαν φόβοι ακόμη και για τη ζωή του Δανού σταρ. Ωστόσο, όταν λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Ερικσεν ανέκτησε τις αισθήσεις του, κι αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε πως η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε, οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων μετά από προτροπή του ίδιου ζήτησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι από το λεπτό που διεκόπη. Ως εκ τούτου λοιπόν, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την επανέναρξη του ματς στις 21.30.

Μάλιστα, όπως μετέφερε ο διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας, ο Έρικσεν μίλησε με βιντεοκλήση από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του Πάρκεν θέλοντας να τους στείλει το μήνυμα ότι είναι καλά και την επιθυμία του να συνεχίσουν το ματς. Το γεγονός αυτό ώθησε τους παίκτες της Δανίας να ξαναβγούν στο γήπεδο και να αγωνιστούν και για τον φίλο και συνάδελφό τους, ο οποίος έδωσε μια πραγματική μάχη για τη ζωή του.

Το συγκλονιστικό χρονικό που πάγωσε τον πλανήτη

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία, δίχως να έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση ή μαρκάρισμα, ο παίκτης της Ίντερ έπεσε στο έδαφος μετά από μία πάσα συμπαίκτη του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως οι ποδοσφαιριστές που ήταν γύρω του κάλεσαν το ιατρικό επιτελείο που μπήκε εσπευσμένα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν σοκαριστικές, με τους παίκτες της Δανίας να σχηματίζουν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω του για να μην φαίνεται τι συμβαίνει και το ιατρικό επιτελείο να κάνει ανάνηψη και τεχνητή αναπνοή στον άτυχο ποδοσφαιριστή που έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του.

Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, οι διαιτητές και οι οπαδοί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους, οι στιγμές ήταν έντονα φορτισμένες και άπαντες έμοιαζαν σοκαρισμένοι. Μετά από αρκετή ώρα και μετά από πολλές προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου, οι ποδοσφαιριστές σήκωσαν ορισμένα σεντόνια γύρω από το φορείο και συνόδευσαν εκτός αγωνιστικού χώρου τον Έρικσεν.

Ο ήρωας Σιμόν Κάιερ του έσωσε τη ζωή

Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ο Σιμόν Κάιερ ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν. Ο αρχηγός αμέσως πλησίασε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.Του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος, του συμπαίκτη του.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Συγκινητικοί Κίερ-Σμάιχελ στο πλευρό της συζύγου του Έρικσεν

Κάσπερ Σμάιχελ και Σίμον Κιάερ έσπευσαν στο πλευρό της συζύγου του Κρίστιαν Έρικσεν, Σαμπρίνα, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη.

 

 

UEFA: «Στο νοσοκομείο και σε σταθερή κατάσταση ο Ερικσεν»

Τα ευχάριστα νέα για την υγεία του Έρικσεν ήρθαν δια στόματος UEFA, η οποία σε ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως ο Δανός ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Rigshospitalet» της Κοπεγχάγης και η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Παράλληλα, λίγο αργότερα και η ομοσπονδία της Δανίας ανέφερε πως ο Έρικσεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση