Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγλία – Κροατία: Τα «λιοντάρια» έσπασαν την «κατάρα» με Στέρλινγκ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 18:25 Αγγλία – Κροατία: Τα «λιοντάρια» έσπασαν την «κατάρα» με Στέρλινγκ

Ιστορική νίκη για την Αγγλία κόντρα στην Κροατία (1-0). Τα “τρία λιοντάρια” πήραν το πρώτο τους “τρίποντο” σε πρεμιέρα Euro, υποχρεώνοντας παράλληλα την “χρβάτσκα” στην πρώτη της -ανάλογη- ήττα. Ο Στέρλινγκ έδωσε το θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ήταν η καλύτερη ομάδα, πίεσε περισσότερο για το γκολ κι έφτασε στη νίκη. Με το… δεξί μπήκε η Αγγλία στο Euro 2020, επικρατώντας της Κροατίας στο Γουέμπλεϊ (1-0), σε ματς για τον 4ο όμιλο του τουρνουά.

Η Κροατία προσπάθησε να μπει… δυνατά στο ματς, αλλά η Αγγλία πήρε πολύ γρήγορα τα “ηνία” της αναμέτρησης, ανέβασε παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και στο 6′ είχε δοκάρι σε πλασέ του Φόντεν, από τη μεγάλη περιοχή.

Μέχρι το πρώτο 20λεπτο, η Αγγλία ανάγκασε την Κροατία να έχει παθητικό ρόλο, στριμωχνόσασταν την στην περιοχή της. Η “χρβάτσκα” δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να περάσει την μεσαία γραμμή. Στη συνέχεια όμως επιχείρησε να “παγώσει” το ρυθμό του αγώνα και κατάφερε να “ξεμυτίσει”, πλησιάζοντας τα αντίπαλα καρέ. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν εξαιρετικά, ισορρόπησαν το ματς, αλλά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς να έχουμε κάποια άλλη σημαντική φάση.

Η Αγγλία κατάφερε να μπει καλά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 57′ να ανοίξει το σκορ, με τον Στέρλινγκ. Ο Φίλιπς έβγαλε εξαιρετική κάθετη, ο επιθετικός της Λίβερπουλ έκανε το πλασέ και έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Euro. Τρία λεπτά μετά, ο Κέιν έπιασε το πλασέ μέσα από τη μικρή -μετά από σέντρα του Μάουντ- αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι δυο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές, η Κροατία ανέβασε την πίεση για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση. Η Αγγλία δεν έχασε τον έλεγχο του ματς, ο Πίκφορντ δεν κινδύνεψε και η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έφτασε στη νίκη.

Πηγή: newsit.gr