Basketball Champions League με τέσσερις ελληνικές ομάδες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 16:18 Basketball Champions League με τέσσερις ελληνικές ομάδες (φωτο intime)

Το Basketball Champions League ανακοίνωσε τις 28 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση τη σεζόν 2021-22 και ανάμεσά τους βρίσκονται και τρεις ελληνικές, οι οποίες και είναι πιθανό να γίνουν τέσσερις μέσα από τα προκριματικά.

Πιο συγκεκριμένα, το Λαύριο, η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ εξασφάλισαν μία θέση στο BCL της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, μέσα από την κατάταξη της Basket League, όπως και το Περιστέρι, το οποίο θα διεκδικήσει τη δική του συμμετοχή στους ομίλους μέσω της προκριματικής φάσης.

Σε αυτή θα βρίσκεται και η γερμανική Μπάμπεργκ, αφού στη διοργάνωση της FIBA δεν υπάρχουν εγγυημένες θέσεις και όλα εξαρτώνται από τα εθνικά πρωταθλήματα. Έτσι έμειναν εκτός ομάδες όπως η Λιμόζ και η Σαραγόσα, ενώ από τις 28 ομάδες της κανονικής σεζόν, οι 16 βρέθηκαν προέκυψαν από την πρώτη τριάδα της τελικής βαθμολογίας στις χώρες τους.

“Η σύνθεση της διοργάνωσης για τη σεζόν 2021-22 είναι μία ισχυρή απόδειξη ότι το BCL διαρκώς μεγαλώνει. Παραμένει πιστό στην αποστολή του να προσφέρει μία ανταγωνιστική ευρωπαϊκή διοργάνωση, που αναδεικνύει το μπάσκετ σε όλο το μήκος της Ευρώπης και που είναι ανοιχτή σε όλα τα κλαμπ τα οποία θα αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής με βάση το αγωνιστικό κριτήριο μέσα από τα Εθνικά πρωταθλήματα” σχολίασε σχετικά ο CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση