Wimbledon: Πλίσκοβα-Μπάρτι στον τελικό των γυναικών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 21:17 Wimbledon: Πλίσκοβα-Μπάρτι στον τελικό των γυναικών

Πραγματοποιώντας μία μεγάλη ανατροπή στον πρώτο ημιτελικό καριέρας στο Wimbledon, η Καρολίνα Πλίσκοβα επικράτησε με 2-1 σετ της Αρίνα Σαμπαλένκα (νο2 του ταμπλό) και εξασφάλισε την παρουσία της στο μεγάλο τελικό του τουρνουά, όπου θα συναντήσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και απόλυτο φαβορί για το τρόπαιο, Άσλεϊ Μπάρτι.

 

Η 29χρονη τενίστρια από την Τσεχία έκανε ένα από τα καλύτερα ματς στην καριέρα της απέναντι στην φορμαρισμένη Λευκορωσίδα και παρότι έχασε το πρώτο σετ με 7-5, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με «όπλο» το σερβίς ανέτρεψε τα προγνωστικά και πήρε τα δύο επόμενα σετ με 6-4, 6-4 σε μία ώρα και 37 λεπτά, για να πανηγυρίσει δικαιολογημένα τη μεγάλη της επιτυχία.

Το «εισιτήριο» για τον τελικό του απλού γυναικών του Wimbledon, για πρώτη φορά στην καριέρα της εξασφάλισε νωρίτερα η Άσλεϊ Μπάρτι. Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του λονδρέζικου Major η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου βάσει της WTA νίκησε με 2-0 σετ την Αντζελίκ Κέρμπερ και το Σάββατο θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει στη συλλογή της το πρώτο τρόπαιο του φημισμένου Grand Slam και 2ο στην καριέρα της. Η φοβερή τενίστρια από την Αυστραλία, μετά τον τίτλο του Roland Garros που κατέκτησε το 2019, είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει και το Wimbledon παίζοντας με μία εκ των Αρίνα Σαμπαλένκα ή, Καρολίνα Πλίσκοβα.

Μιάμιση ώρα χρειάστηκε η Μπάρτι για να κάμψει την αντίσταση της φορμαρισμένης Κέρμπερ, η οποία δεν θα έχει την ευκαιρία να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2018 στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Πήρε το πρώτο σετ εύκολα με 6-3 και στο δεύτερο μετά από μεγάλη μάχη κι αν η Γερμανίδα αντίπαλός της προηγήθηκε με 5-2 στα games, τελικά επικράτησε με 7-6 (3), συνεχίζοντας να «γράφει ιστορία» με τις εμφανίσεις της.

Η 25χρονη Μπάρτι έβγαλε 38(!) winners και υπέπεσε σε 16 μόλις αβίαστα λάθη, εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική ημέρα στην οποία βρέθηκε το σερβίς της, τελειώνοντας το ματς με 51/74 πόντους πίσω από αυτό. Ετσι το Σάββατο θα προσπαθήσει να γίνει η δεύτερη αθλήτρια από την «χώρα των καγκουρό» που θα πάρει το Wimbledon, μισό αιώνα ακριβώς μετά την επιτυχία της Ίβον Γκούλαγκονγκ Κόουλι που το είχε καταφέρει το 1971!


Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση