Yπερμαραθώνιος «Αγώνας για την Ελευθερία» - Μάθε περισσότερα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 12:42 Yπερμαραθώνιος «Αγώνας για την Ελευθερία» - Μάθε περισσότερα

Από την Αρτοτίνα (χωριό του Αθ. Διάκου) στη Λαμία - Ένας υπερμαραθώνιος αγώνας 100 μιλίων!!!

Ένας νέος υπερμαραθώνιος αγώνας που έλλειπε από το ελληνικό καλεντάρι. Η «συμβολική» απόσταση των εκατό μιλίων (100μ) σε ασφάλτινο δρόμο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην χώρα μας! Το πρώτο ασφάλτινο «εκατόμυλο» που θα αποτελέσει μια πρόκληση για τους δρομείς αλλά και συνάμα ένα φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν το 1821.

Χαρακτηριστικά

Μεγάλη διαδρομή: 162χλμ
Ημερομηνία διεξαγωγής: 21-22/08/2021
Εκκίνηση: ΜονήΑγίου Ιωάννου του ΠροδρόμουΑρτοτίνας (μόνασε ο Αθανάσιος Διάκος)
Τερματισμός: Λαμία πλατεία Αθανασίου Διάκου
Μικρή διαδρομή: 50χλμ
Ημερομηνία διεξαγωγής: 22/08/2021
Εκκίνηση: Γραβιά (Χάνι)
Τερματισμός:Λαμία πλατεία Αθανασίου Διάκου

Η ονομασία της διοργάνωσης είναι «Αγώνας για την Ελευθερία» (RaceforLiberty)και είναι εμπνευσμένη από την αυτοθυσία των ηρώων του 1821. Οι διαδρομές των δύο αγώνων διατρέχουν την Ρούμελη. Στα βουνά και στα χωριά από τα οποία θα διέλθουν οι δρομείς έδρασαν πολλοί αγωνιστές της επανάστασης (Μακγρυγιάννης, Ανδρούτσος, Πανουργιάς, Δυοβουνιώτης, Γκούρας κ.α.) και δόθηκαν σημαντικές μάχες. Η ιστοσελίδα «www.raceforliberty.gr» αποτελεί ταυτόχρονα και ένα εκτεταμένο «ευερετήριο» για όλα τα παραπάνω.

Η μεγάλη διαδρομή των  εκατό μιλίων έχει ιδιαίτερη αισθητική αξία. Το μεγαλύτερο μέρος διατρέχει τα ελατοδάση των Βαρδουσίων, της Γκιώνας και της Οίτης (Εθνικός Δρυμός). Στην περιοχή του Λιδωρικίου οι δρομείς κυκλώνουν την λίμνη του Μόρνου τρέχοντας δίπλα στα καταπράσινα νερά της. Κατηφορίζοντας στον κάμπο της Λαμίας οι δύο διαδρομές αποκτούν κοινή πορεία και όλοι οι αθλητές διέρχονται από τον ιστορικό χώρο της Μάχης της Αλαμάνας (τοποθεσία δίπλα στις Θερμοπύλες όπου συνελήφθη ο Αθ. Διάκος).

Μια νέα αγωνιστική εμπειρία στην «καρδιά της Ρούμελης»!

Ελάτε μαζί να τρέξουμε στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές για την ελευθερία!

Δείτε πανέμορφα σημεία της διαδρομής στο Promo video του αγώνα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση