Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποδηλασία: Περιστατικό κορωνοϊού στην ισπανική ομάδα, κανονικά η συμμετοχή των αθλητών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 19:38 Ποδηλασία: Περιστατικό κορωνοϊού στην ισπανική ομάδα, κανονικά η συμμετοχή των αθλητών

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στην Ολυμπιακή ομάδα ποδηλασίας της Ισπανίας, η οποία τελικά θα αγωνιστεί κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρά το περιστατικό Covid-19 που διαγνώστηκε στις τάξεις της και συγκεκριμένα στον φυσιοθεραπευτή των Ιβήρων.

Τα μέλη της ισπανικής αποστολής, τα οποία διαμένουν εκτός Ολυμπιακού Χωριού, ανέμεναν με αγωνία την απόφαση των ιαπωνικών αρχών, σχετικά με τη συμμετοχή τους στο τουρνουά, μετά την ανίχνευση του περιστατικού.

Ωστόσο, τα νέα ήταν ευχάριστα, καθώς η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο επιβεβαίωσε στην Ισπανική Ομάδα Ποδηλασίας ότι οι αθλητές της θα μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στο αγώνισμα.

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, 23 Ιουλίου, ειδοποιήθηκε ότι ένα από τα μέλη του τεχνικού προσωπικού της Ισπανικής Ομάδας Ποδηλασίας ήταν θετικό σε Covid-19. Σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες που εκδίδονται από την Οργανωτική Επιτροπή και την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας, αυτό το άτομο μπήκε άμεσα σε καραντίνα.

Με εξαίρεση τον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος είχε στενή επαφή μαζί του και θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα τεστ σήμερα, το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο, καθώς και όλοι οι ποδηλάτες, θα είναι σε θέση να ασκήσουν τη δραστηριότητά τους κανονικά μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ που υποβλήθηκαν σήμερα», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

 

Πηγή: zougla.gr