Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίτη αυτοκτονία ποδοσφαιριστή στην Ουρουγουάη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 21:07 Τρίτη αυτοκτονία ποδοσφαιριστή στην Ουρουγουάη

Για τρίτη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης «βυθίστηκε» στο πένθος, καθώς ο Εμιλιάνο Καμπρέρα βρέθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 27χρονος παίκτης αγωνιζόταν στο εγχώριο πρωτάθλημα και η υπόθεσή του προκάλεσε ξανά «συναγερμό» στις αρχές, μετά τους πρόσφατους θανάτους των Σαντιάγκο Γκαρσία και Γουΐλιαμς Μαρτίνες.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί η θλίψη που επικρατεί στον χώρο του ποδοσφαίρου της χώρας της Νότιας Αμερικής, μετά τη νέα τραγική είδηση. Ο Καμπρέρα, εν ενεργεία παίκτης σε τοπικό πρωτάθλημα της Ουρουγουάης, αυτοκτόνησε στα 27 του χρόνια, σύμφωνα με τις αναφορές διαφορετικών μέσων ενημέρωσης.

Η υπόθεση, η οποία δυστυχώς έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες αυτοκτονίες των Σαντιάγκο Μόρο Γκαρσία και Γουΐλιαμς Μαρτίνες, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τη σημασία της αντιμετώπισης προβλημάτων ψυχικής υγείας στον αθλητισμό.

Ο Καμπρέρα γεννήθηκε στην πόλη Σάντα Ρόσα και αγωνιζόταν στην θέση του αριστερού μπακ. Το ξεκίνημα της καριέρας του έγινε στην Μπόστον Ρίβερ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στην Ουρουγουάη και μετά πέρασε για λίγο από την Γιουβεντούντ ντε Λας Πιέδρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ovasion», δοκίμασε την τύχη του και στην Ισπανία. Αυτή την εποχή αγωνιζόταν σε ομάδα της χώρας, ενώ το άψυχο σώμα του βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη (22/07).

«Ο σύλλογος Ατλέτικο Γιουβεντούντ εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του για τον θάνατο του πρώην παίκτη της ομάδας μας, Εμιλιάνο Καμπρέρα. Τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια και τους φίλους μας», ενώ ανάλογη ήταν και η θέση της Ένωσης Επαγγελματιών Παικτών της Ουρουγουάης: «Η Ένωση πενθεί τον θάνατο του Εμιλιάνο Καμπρέρα.»

Το μήνυμα αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Fifpro, της διεθνούς ένωσης των επαγγελματιών παικτών που εδρεύει στην Ολλανδία: «Τα συλλυπητήρια μας σε όλο το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης, την οικογένεια και τους φίλους του Εμιλιάνο Καμπρέρα σε αυτή τη δύσκολη και οδυνηρή στιγμή.»