Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός βάθρου ο Τζόκοβις - Χάλκινος ο Μπούστα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 19:51 Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός βάθρου ο Τζόκοβις - Χάλκινος ο Μπούστα

Μεγάλη νίκη που του χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα επικρατώντας 6-4, 6-7(6), 6-3 του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Νο1 τενίστας του κόσμου γνώρισε την τρίτη ήττα μέσα σε δύο μέρες στα κορτ της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Από την πλευρά του, ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε άψογα την κούραση του Νόλε και προηγήθηκε στα σετ έπειτα από τρομερή μάχη.

Έτσι, αρχικά έκανε μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ χωρίς να χάσει ούτε πόντο και κράτησε το σερβίς του στο ένατο παρά την πίεση που δέχτηκε. Στο δέκατο και τελευταίο γκέιμ του σετ ο Νόλε έφτασε μια ανάσα από το μπρέικ, όμως ο Ισπανός αντέδρασε και έκανε το 1-0 σετ.

Πολύ πιο ισορροπημένο ήταν το δεύτερο σετ, με τους δύο παίκτες να μην «χαρίζουν» εύκολους πόντους και να φτάνουν στο τάι μπρέικ, όπου ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο σετ ο Καρένιο Μπούστα ξεκίνησε δυναμικά και προηγήθηκε 3-0, με τον Τζόκοβιτς να χάνει την ψυχραιμία του. Η μάχη άναψε στο ένατο γκέιμ, κατά το όποιο ο Ισπανός μέτρησε τέσσερα χαμένα ματς πόιντ πριν τελειώσει το ματς με 6-3.
 

Πηγή: filathlos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση