Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακοί Αγώνες - Απολαυστικός Τεντόγλου για το χρυσό στο Τόκιο: Έτυχε να κερδίσω - Και με τη δεύτερη θέση δεν θα είχα πρόβλημα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 09:00 Ολυμπιακοί Αγώνες - Απολαυστικός Τεντόγλου για το χρυσό στο Τόκιο: Έτυχε να κερδίσω - Και με τη δεύτερη θέση δεν θα είχα πρόβλημα
«Στο Παρίσι θα μπω πάλι με anime, αλλά με άλλη κίνηση» - Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στον αγώνα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Κουβανού αντιπάλου του, από τον οποίο στέρησε την πρωτιά με το τελευταίο του άλμα στα 8,41 και αποκάλυψε ποιος αθλητής ειναι το πρότυπό του
 

Στην Αθήνα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο αλμα εις μήκος Μίλτος Τεντόγλου.

 

Ο 23χρονος Γρεβενιώτης παρόλο που ήταν κουρασμένος από το ταξίδι (Τόκιο-Βιέννη-Αθήνα)  ήταν απολαυστικός στη συνέντευξή τύπου που παραχώρησε κατά την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Έλληνας άλτης αναφέρθηκε στον αγώνα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Κουβανού αντιπάλου του από τον οποίο στέρησε την πρωτιά με το τελευταίο του άλμα στα 8,41 και αποκάλυψε πως πρότυπό του είναι ο Κουβανός άλτης μήκους Ιβάν Πεντρόσο.

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε εδώ να με υποδεχθείτε. Είμαι κουρασμένος από το ταξίδι. Ήταν λίγο περίεργα φέτος λόγω covid και το ταξίδι και η διαμονή. Έχω πάει σε αρκετούς αγώνες και ήξερα πώς να κινηθώ. Το διαχειρίστηκα πολύ καλά. Ήμουν ήρεμος και ακολούθησα το πλάνο. Το πρότυπο μου είναι ο Ιβαν Πεντρόσο,  άλτης μήκους από την Κούβα.

Το πιστεύω ότι ήταν καλύτερος αθλητής από εμένα και στον αγώνα ήταν καλύτερος (σ.σ αναφερόμενος στον Κουβανό αντίπαλό του Ετσεβαρία). Απλά έτυχε να τον κερδίσω. Και τη δεύτερη θέση να έπαιρνα δεν θα είχα πρόβλημα. Αντιδρώ πολύ καλά στην πίεση. Μπορεί να πάω στις τελευταίες προσπάθειες και να κάνω καλή επίδοση και συμβαίνει συνέχεια. Μόνο μια φορά πήδηξα καλά στην πρώτη μου προσπάθεια στο κλειστό στο Τόρουν που είχα το πόδι μου και ήταν σαν η πρώτη φορά να ήταν η τελευταία. Μάλλον συγκεντρώνομαι και ξέρω τι να κάνω. Είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι σε τελικό το πρωί. Ευτυχώς που είχα πάει νωρίτερα και είχα προετοιμαστεί».

Σε ερώτηση για το αν θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική και στο Παρίσι, αλλά και αν σκοπεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 να πραγματοποιήσει ανάλογη είσοδο με αυτή στο Τόκιο, οπού στην παρουσίαση των αθλητών έκανε το Gear Second του Luffy από το One Piece, δήλωσε:

«Στο Παρίσι ελπίζω να μην φτάσουμε σε τέτοιο σημείο πάλι. Θα μπω πάλι με Anime, αλλά με άλλη κίνηση».

πηγή: protothema.gr