Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όχι» της Ιαπωνίας στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συλλόγων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 19:12 «Όχι» της Ιαπωνίας στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συλλόγων

Η Ιαπωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (JFA) αποσύρθηκε από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 2021 λόγω της κατάστασης COVID -19 στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA).

«Η FIFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ενημερώθηκε σήμερα από την JFA ότι, λόγω της πανδημίας COVID-19 και της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, δεν είναι πλέον σε θέση να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2021», ανέφερε ανακοίνωση της FIFA.

Το ετήσιο τουρνουά, στο οποίο μετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες από τις έξι παγκόσμιες συνομοσπονδίες, επρόκειτο να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο. Η Ιαπωνία φιλοξένησε για τελευταία φορά το τουρνουά το 2016 και η JFA είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει τη διοργάνωση φέτος στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων της, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε την Πέμπτη να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την COVID-19 σε πολλά μέρη της χώρας, καθώς φάνηκε να εκδηλώνεται ένα νέο κύμα κρουμάτων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ