Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Premier League απέναντι στον Μπόρις Τζόνσον

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 20:46 Η Premier League απέναντι στον Μπόρις Τζόνσον

Η Premier League θα ζητήσει από τους οπαδούς να πηγαίνουν στο γήπεδο για τους αγώνες μόνο εάν έχουν το Green Pass, δηλαδή εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή σε θέση να προσκομίσουν στοιχεία για πρόσφατο αρνητικό τεστ Covid-19. Η οδηγία, αναφέρει η Daily Mail, παρατάθηκε για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.

Απ΄ αυτή τη σεζόν, η χωρητικότητα που επιτρέπεται στις εγκαταστάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου είναι 100%. Το αίτημα για το αγγλικό πρωτάθλημα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη νέα γραμμή που υιοθέτησε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, η οποία αποφάσισε να μην εισαγάγει το πιστοποιητικό για μαζικές εκδηλώσεις, σε αντίθεση με ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι σύλλογοι θα συνεχίσουν να απασχολούν προσωπικό για να διενεργούν τυχαίους ελέγχους για την πιστοποίηση των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων και σε όσους δεν έχουν τα απαιτούμενα διαπιστευτήρια ενδέχεται να απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει ήδη συμβεί ορισμένοι σύλλογοι να έχουν απομακρύνει τους οπαδούς που δεν είχαν το «πράσινο ελευθέρας» για είσοδο στην εγκατάσταση.

Η Premier League συνεργάστηκε με τους συλλόγους για να εισαγάγει ένα σύστημα ελέγχου εισόδου και παρόλο που η υποχρεωτική πιστοποίηση αποκλείστηκε από τον γραμματέα υγείας της κυβέρνησης, Σαχίντ Τζαβίντ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να συνεχίσει την εκστρατεία της.

Συνεπώς, οι σύλλογοι ακολούθησαν τη θέση της Premier League και θα συνεχίσουν να ζητούν από τους οπαδούς να πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο με την πιστοποίηση, φορώντας μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και κρατώντας αποστάσεις όπου αυτό είναι δυνατόν.