Ουνιόν Βερολίνου: Έδιωξε νεοναζί οπαδό μετά την αντισημιτική «επίθεση» στο ματς με την Μακάμπι Χάιφα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 16:56 Ουνιόν Βερολίνου: Έδιωξε νεοναζί οπαδό μετά την αντισημιτική «επίθεση» στο ματς με την Μακάμπι Χάιφα

Η Ουνιόν Βερολίνου εντόπισε ένα άτομο, το οποίο φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της αντισημιτικής επίθεσης σε φιλάθλους της Μακάμπι Χάιφα στις 30 Σεπτεμβρίου, και του επέβαλε επ’ αόριστο αποκλεισμό από το γήπεδο και τους χώρους του συλλόγου.

Μέλη του τμήματος νεολαίας της τοπικής γερμανο-ισραηλινής κοινωνίας εξήγησαν ότι οι οπαδοί της Ουνιόν Βερολίνου τους πετούσαν κουτάκια μπύρας και τους στοχοποίησαν με αντισημιτικά συνθήματα, κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Europa Conference League μεταξύ της γερμανικής ομάδας και της Μακάμπι Χάιφα (3-0) στο Βερολίνο.

Δύο άνδρες έκαναν επίσης ναζιστικό χαιρετισμό στους φιλάθλους της Μακάμπι. Το δίκτυο Fare, το οποίο καταπολεμά τις διακρίσεις στο ποδόσφαιρο, δήλωσε ότι «αυτόπτες μάρτυρες σοκαρίστηκαν από τα επίπεδα αντισημιτισμού» στον αγώνα.

Παράλληλα, στο twitter υπήρχαν εικόνες του οπαδού της Ουνιόν που έκανε έναν ναζιστικό χαιρετισμό στους φιλοξενούμενους φιλάθλους, ο οποίος είναι παράνομος στη Γερμανία και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

Επιπλέον, ένας οπαδός της Ουνιόν προσπάθησε να πυρπολήσει μια ισραηλινή σημαία, κάτι το οποίο ευτυχώς απέτρεψε γρήγορα η αστυνομία.

Να αναφέρουμε ότι η UEFA ξεκίνησε χθες (05.10.2021) πειθαρχική διαδικασία εναντίον του συλλόγου. Απ’ τη μεριά της, η Ουνιόν είχε ήδη εκδώσει ανακοίνωση την επομένη του παιχνιδιού, καταδικάζοντας τις αντισημιτικές επιθέσεις ως «ντροπιαστικές και απαράδεκτες».

Ο γερμανικός σύλλογος έκανε γνωστό ότι έχει επίσης έρθει σε επαφή με τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, για να του απαγορεύσει την είσοδο σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας.

Για την… ιστορία, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός αγώνας ήταν ο πρώτος στον οποίο συμμετείχε μια ισραηλινή ομάδα στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου που χτίστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, που φιλοξενούνταν από τη ναζιστική Γερμανία.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση