Μεταξάς για ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: «Να μην φοβηθούμε τον Ολυμπιακό»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 14:45 Μεταξάς για ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: «Να μην φοβηθούμε τον Ολυμπιακό»

Ο Ηρακλής Μεταξάς μίλησε για την εντός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό, για την έκτη αγωνιστική της Superleague.

Ο προπονητής των Ηπειρωτών ζήτησε από τους παίκτες του να μην φοβηθούν τον Ολυμπιακό, ενώ επεσήμανε ότι όλα τα αποτελέσματα είναι αποδεκτά απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηρακλή Μεταξά

Για το αν σε ματς όπως με τον Ολυμπιακό παίζει πρώτα ρόλο η τακτική ή η ψυχή που θα βγάλουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο: «Η ψυχή. Το είπα και στην αρχή της εβδομάδας και κάθε μέρα το λέω, είναι να μπούμε σ’ αυτό το παιχνίδι με θάρρος. Να μη σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα και να μη φοβόμαστε τον αντίπαλο. Να τον κοιτάξουμε στα μάτια και να πούμε να παίξουμε μπάλα. Και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα μετά, θα είναι δεκτό. Απλά δεν θέλω να είμαστε φοβισμένοι και να γυρίζουμε προς τα πίσω την μπάλα και να αναγκαστούμε μετά να γεμίζουμε. Θα το δούμε».

Για το ότι δεν έχει δείξει η ομάδα σε κάποιο ματς φοβισμένη, με εξαίρεση το α’ ημίχρονο με τον Ατρόμητο και αν οι νίκες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό θα δώσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του εν όψει Ολυμπιακού:
«Σίγουρα, αν έχεις κάνει κάτι μια φορά, γιατί να μην το κάνεις και δεύτερη. Είναι πιο εύκολη η δεύτερη φορά από την πρώτη. Απλά κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και δεν θα γίνει κάτι από μόνο του. Το θάρρος Μιλάμε πάντως για καθαρά ποδοσφαιρικό θάρρος, γιατί τα παιδιά είναι θαρραλέα. Και στο ματς με τον Ατρόμητο δεν φοβήθηκαν τον αντίπαλο, αλλά φοβήθηκαν να παίξουν το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει. Ποδοσφαιρικό θάρρος θέλω, να ανοίγουν την μπάλα προς τα μπροστά, προς το γκολ, προς την αντίπαλη εστία, αυτού του είδους το θάρρος εννοώ».

Για το ποιο θεωρεί ως δυνατό σημείο του Ολυμπιακού: «Το δυνατό σημείο είναι ότι έχουν πολλά δυνατά σημεία. Με την Τρίπολη έβαλαν ένα γκολ και μετά πήγαν στο 1/3 του γηπέδου και περίμεναν να βάλουν και το δεύτερο, κάτι που τους βγήκε. Με τη Φενέρ Μπαχτσέ έδειξαν πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις, έβαλαν 3 γκολ και θα μπορούσαν να βάλουν ακόμα 2-3. Αλλά και με άλλες ομάδες τους έβλεπα ότι πρεσάρουν ψηλά. Δεν είδα κάποια μεγάλη αδυναμία. Πρέπει επομένως να σταθούμε σ’ αυτά που μπορούμε εμείς να κάνουμε, να μην σκεφτούμε τι μπορεί να κάνει ο αντίπαλος. Τα ξέρουμε όλα όσα κάνει. Έχει μεγάλες επιτυχίες ο Ολυμπιακός, αλλά κι εμείς έχουμε και πάνω σ’ αυτό θα «χτίσουμε». Με το θάρρος των δύο πρώτων αγώνων με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αλλά και με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που παίξαμε πολύ μπροστά και βγάλαμε τεράστιες ευκαιρίες. Με αυτό το θάρρος θέλω να δω τα παιδιά στο γήπεδο και αν είναι και ο κόσμος κοντά μας, που πιστεύω ότι θα είναι, να δούμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε».

Για το αν δείχνει κάτι το γεγονός ότι συγκρούονται οι δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος: «Όχι ακόμα. Είναι πολύ νωρίς. Από 5 παιχνίδια δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Από στατιστικής άποψης είναι μικρό το δείγμα για να πεις ότι βγαίνει συμπέρασμα».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Μας λείπει ο Λώλης, λόγω των κρουσμάτων που είχαμε στην Εθνική Ελπίδων. Είναι όμως καλά, επέστρεψε στα Γιάννενα. Και φυσικά θα λείπουν οι Κόντε και Αλέξης Τριάδης. Όλοι οι άλλοι θα είναι μαζί μας».

Για τις φθινοπωρινές βροχές και τις συνθήκες των γηπέδων προπόνησης: «Μας δυσκολεύουν οι συνθήκες, θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν μας δυσκολεύουν. Προσπαθούμε να παίξουμε μπάλα, αλλά πρέπει να κυλάει η μπάλα. Από τη στιγμή που υπάρχουν νερά δύσκολα μπορούμε να διδάξουμε αυτό το κομμάτι. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε και αυτό το πρόβλημα, να το λύσουμε και να πάμε για κάτι καλύτερο».

Για τον Γιαννίκη που πήγε στην ΑΕΚ και ποιες είναι οι δικές του φιλοδοξίες: «Να πάει καλά η ομάδα και να κάνω τη δουλειά μου σωστά. Το έχω εξηγήσει, χρειάστηκα χρόνια να αλλάξω αυτό το σκεπτικό, αλλά εδώ και πολλά χρόνια –γιατί έχω και μια ηλικία- δεν κάνω τέτοιου είδους σχέδια. Το μόνο σχέδιο που είχα όταν ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΣ ήταν να σκεφτώ αν θέλω να το κάνω και αν έχω όρεξη, που είχα πάρα πολύ όρεξη να το κάνω. Το δεύτερο είναι μέσα απ’ αυτήν την όρεξη να βγει η καλύτερη δουλειά που μπορώ να προσφέρω εκεί που είμαι αυτή τη στιγμή. Όλα τα άλλα θα έρθουν ή δεν θα έρθουν ανάλογα με την πορεία που έχεις».

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση