Κλάτενμπεργκ: Σωστό το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 12:41 Κλάτενμπεργκ: Σωστό το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

Τι είπε ο Άγγλος αρχιδιαιτητής για το ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ τόνισε πως ήταν σωστό το πέναλτι στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ όπως σωστό ήταν και στο ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικος. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ δικαίωσε πλήρως για όλες τις αποφάσεις του στη Λεωφόρο τον Ντελ Θέρο Γκράντε. Όπως τόνισε δόθηκε σωστά πέναλτι στο μαρκάρισμα του Βιγιαφάνιες πάνω στον Μιχαηλίδη, ενώ σωστή ήταν και η απόφαση του Ισπανού να μην δείξει την άσπρη βούλα στο χέρι του Βέλεθ, πάνω σε σουτ του Μπίσεσβαρ.

«Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι μετά από ένα σουτ του επιθετικού το οποίο κόπηκε από έναν αμυντικό μέσα στην περιοχή. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι παρόλο που η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού, χτύπησε στο πάνω μέρος του και επομένως σύμφωνα με τους νόμους του παιχνιδιού, αυτό δεν είναι παράβαση», ανέφερε αρχικά για το χέρι του Βέλεθ και στη συνέχεια μίλησε για το πέναλτι πάνω στον Μιχαηλίδη.

«Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι μετά από διεκδίκηση της μπάλας εντός περιοχής. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συνέστησε μια επιτόπια επανεξέταση για πέναλτι κατά την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι ένα πέναλτι καθώς ο αμυντικός στην διεκδίκηση της μπάλας, χτυπάει από πίσω το πόδι του επιθετικού».

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής δικαίωσε το VAR Ευαγγέλου στο ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικό

Οσον αφορά το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, δικαίωσε τον Τζήλο και τον VAR Ευαγγέλου, για το πέναλτι που καταλογίστηκε κατά των φιλοξενούμενων.

Ο VAR Eυαγγέλου είπε στον διαιτητή: «Θανάση άκουσε με σου συστήνω on field review, ο αμυντικός έχει τα χέρια κάτω και σηκώνει το χέρι πάνω και τον χτυπάει στο λαιμό και στο πρόσωπο. Κάνει κίνηση και τον βρίσκει», με τον Κλάτενμπεργκ να συμφωνεί λέγοντας:

«Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αφού ο αμυντικός διεκδίκησε την μπάλα με τον επιθετικό μέσα στην περιοχή. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και έκρινε ότι η επαφή του χεριού του αμυντικού με το πρόσωπο του επιθετικού ήταν αρκετή για να καταλογιστεί πέναλτι.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με το VAR για καταλογισμό πέναλτι, διότι η κίνηση του χεριού του αμυντικού στο πρόσωπο του αντιπάλου του ήταν απερίσκεπτη και όχι απαραίτητη».

Τέλος, για τον αγώνα του Άρη με τον Βόλο, ο Κλάτεμπεργκ τόνισε ότι ορθά δόθηκαν οι τρεις κόκκινες κάρτες.

«Ενώ ο αγώνας διεκόπη μετά από προβλήματα στις κερκίδες, υπήρξε μαζική αντιπαράθεση μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων. Το VAR έλεγξε τα περιστατικά και συνέστησε στον διαιτητή κατά την επανεκκίνηση του παιχνιδιού να δείξει τρεις κόκκινες κάρτες για βίαιη συμπεριφορά καθώς και οι τρεις αναγνωρίστηκαν ότι έριχναν γροθιές στη μαζική αντιπαράθεση. Η ΚΕΔ συμφωνεί πλήρως ότι όλες οι κόκκινες κάρτες ήταν απαραίτητες και φάνηκε ξεκάθαρα οι συγκεκριμένοι παίκτες να ρίχνουν γροθιές κατά τη σύρραξη. Όλοι αποβλήθηκαν σωστά πριν την επανέναρξη του αγώνα»

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση