Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή στα ντέρμπι αιωνίων στην A1 Basket League

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 16:12 Επιστροφή στα ντέρμπι αιωνίων στην A1 Basket League

Η δράση επιστρέφει στα παρκέ της Basket League με τις ομάδες να είναι έτοιμες να διεκδικήσουν τους στόχους τους. Η επιστροφή του Ολυμπιακού στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ είναι αδιαμφισβήτητα το γεγονός του καλοκαιριού. Ο κόσμος ανυπομονεί να παρακολουθήσει μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα τις αναμετρήσεις των αιωνίων για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος. Το στοίχημα μπάσκετ έχει πάρει φωτιά και οι εταιρίες προσαρμόζουν τις θέσεις τους. Γνωρίστε τα παιχνίδια στο site αυτό και ετοιμαστείτε να νιώσετε την αδρεναλίνη να πιάνει κόκκινο στα ντέρμπι των αιωνίων. Η προσφορά Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην αύξηση της δημοτικότητας του πρωταθλήματος είναι τεράστια και τα οφέλη θα τα δούμε το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας όμως για προσφορά δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στη συνεργασία της Novibet με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι δύο πλευρές ενώνουν τις δυνάμεις τους βοηθώντας με κάθε δυνατό τρόπο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδρύματα. Μέσα από το πρόγραμμα “The GiANT Heart” ο Γιάννης με την υποστήριξη της Novibet βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας. Τελευταία δράση των δύο πλευρών η προσφορά προσωρινής στέγης σε πυρόπληκτους των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού στην Αττική. Δράσεις όπως αυτές δίνουν νόημα στην κοινωνική ευθύνη των στοιχηματικών εταιριών στη χώρα μας.

Επιστροφή στα ντέρμπι των αιωνίων

Η απόφαση των ανθρώπων του Ολυμπιακού να επαναφέρουν την ομάδα στη A1 κατηγορία σίγουρα ήχησε όμορφα όχι μόνο στους φίλους της ομάδας αλλά και στους φίλους του μπάσκετ γενικότερα. Οι μονομαχίες των αιώνιων αντιπάλων έλειψαν από τα ελληνικά παρκέ δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξαν μόνο σε επίπεδο Euroleague. Η επιστροφή αναμένεται να συνοδευτεί από μία γενικότερη ανάπτυξη σε οικονομικό επίπεδο αφού το προϊόν γίνεται πιο ελκυστικό στο φίλαθλο κοινό. Ευνοημένες και οι μικρότερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος που θα δούνε όλο και περισσότερα χρήματα να μπαίνουν στα ταμεία τους μετά τη διαπραγμάτευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αν κάποιος συνδυάσει την επιστροφή αυτή με την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της ΕΟΚ τότε σίγουρα έχουμε πολλά να περιμένουμε από το ελληνικό μπάσκετ το επόμενο διάστημα.

Ας δούμε όμως το προφίλ των δύο αιωνίων για το νέο πρωτάθλημα και το δείγμα γραφής Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μετά τις πρώτες αγωνιστικές της Basket League 2021-2022.

Παναθηναϊκός

Η περσινή σεζόν κύλησε ομαλά εντός συνόρων για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι έκαναν το νταμπλ σχετικά εύκολα κερδίζοντας τον Προμηθέα Πατρών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και το Λαύριο στη σειρά των τελικών της Basket League.

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από το καλοκαίρι ο Δημήτρης Πρίφτης που φιλοδοξεί να επαναφέρει την ομάδα ανάμεσα στους ισχυρούς της Euroleague. Στο ρόστερ του τριφυλλιού παρέμειναν οι Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Σαντ Ρος και Νέντοβιτς δημιουργώντας μία ισχυρή βάση για το χτίσιμο του Παναθηναϊκού. Στο μεταγραφικό παζάρι αποκτήθηκαν παίκτες χωρίς μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά ικανότατοι μπασκετικά. Οι Μέικον, Πέρι, Οκάπο Γουάιτ και Φλόιντ συνθέτουν ένα παζλ παικτών που σίγουρα θα διεκδικήσει τίτλους σε όλα τα επίπεδα. Αναβαθμισμένος αναμένεται ο ρόλος των Κασελάκη, Μαντζούκα και Καββαδά στο ρόστερ του Παναθηναϊκού με τον Πρίφτη να παίρνει το μέγιστο από όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Ολυμπιακός

Με φόρα μπήκε ο Ολυμπιακός στις φετινές του υποχρεώσεις. Οι ερυθρόλευκοι έχουν πατήσει το γκάζι και δείχνουν άκρως ανταγωνιστικοί απέναντι σε μεγαθήρια της Euroleague. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο φυσικά από μία ομάδα με τεράστια εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο. Η αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη από την ενεργό δράση ήταν σίγουρα το θέμα που απασχόλησε περισσότερο τους ανθρώπους της ομάδας και το τεχνικό επιτελείο το περασμένο καλοκαίρι. Βγήκαν τα κομπιουτεράκια, έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις και ο Ολυμπιακός επιστρέφει ανανεωμένος και πολύ δυνατός τη νέα σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι κινούνται με συνταγή Euroleague και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην άκρη του πάγκου τους δεν είχαν λόγο να κάνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους. Έμειναν οι Πρίντεζης, Σλούκας, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Λαρεντζάκης, Μακ Κίσικ, Μάρτιν και Ζαν Σαρλ. Αποκτήθηκαν οι Τόμας Ουόκαπ, Μουσταφά Φολ και Τάιλερ Ντόρσεϊ. Προσθήκη και αυτή του Λούντζη που έφυγε από τον Προμηθέα Πατρών έχοντας μία αρκετά καλή σεζόν στα πόδια του.

Ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή της Basket League μετά από χρόνια και το πρωτάθλημα αναμένεται να προσφέρει συγκινήσεις στους φίλους της πορτοκαλί θεάς.