Εθνική Ελλάδας: Όλα ανοιχτά με τον Φαν’τ Σχιπ μετά το 1-1 κόντρα στο Κόσοβο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 16:24 Εθνική Ελλάδας: Όλα ανοιχτά με τον Φαν’τ Σχιπ μετά το 1-1 κόντρα στο Κόσοβο

Άλλαξε το κλίμα στην ΕΠΟ μετά το τελευταίο ματς;

Αν και φαινόταν ότι ο Τζον Φαν’τ Σχιπ όδευε προς ανανέωση του συμβολαίου του στον πάγκο της Εθνικής, το 1-1 με το Κόσοβο και το κοουτσάρισμα του Ολλανδού προπονητή κυρίως στο β’ μέρος χάλασαν την εικόνα του στις τάξεις της Ομοσπονδίας.

Η ίδια η ΕΠΟ είχε επικοινωνήσει ότι οι τελικές συζητήσεις με τον Τζον Φαν’τ Σχιπ για το νέο συμβόλαιό του θα γίνουν μετά το παιχνίδι με το Κόσοβο. Αυτή τη στιγμή μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ με τους Κοσοβάρους όλα είναι ανοιχτά παρότι πριν τον αγώνα αυτόν οδεύαμε σε ανακοινώσεις ανανέωσης.

Και αυτό διότι το κλίμα που υπάρχει στην ΕΠΟ δεν είναι πια το ίδιο για τον Τζον Φαν’τ Σχιπ. Θα αναρωτηθεί κανείς αλλάζουν τα δεδομένα απ’ ένα ματς; Ναι μπορεί να αλλάξουν είναι η απάντηση. Αυτό το ματς σε συνδυασμό με το κοουτσάρισμα / διαχείριση του Ολλανδού στο β’ μέρος χάλασαν κάπως την εικόνα του και αυτά τα στοιχεία μπορεί να παίξουν ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

Τελικές ή οριστικές εξελίξεις δεν υπάρχουν αλλά ας κρατήσουμε αυτό το κλίμα που υπάρχει στην ΕΠΟ στην παρούσα φάση.

Το χρονικό των συζητήσεων

Στις 3 Νοεμβρίου η ΕΠΟ είχε καταθέσει πρόταση ανανέωσης στον Τζον Φαν’τ Σχιπ. Τότε απέμεναν λεπτομέρειες – στο οικονομικό σκέλος – για την οριστική συμφωνία της ΕΠΟ με τον Τζον Φαν’τ Σχιπ για νέο συμβόλαιο του Ολλανδού προπονητή και του τιμ του και παραμονή τους στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας μέχρι το καλοκαίρι του 2024!

Μάλιστα είχε πέσει στο τραπέζι η συμφωνία να ανακοινωθεί πριν τα ματς με την Ισπανία και το Κόσοβο, διότι η Ομοσπονδία ήθελε να περάσει το μήνυμα σε όλους (παίκτες, προπονητικό τιμ, media) πως η επιλογή της για παραμονή του Φαν’ τ Σχιπ είναι ανεξάρτητη από την τελική έκβαση στον όμιλό της (ελάχιστες ελπίδες για κατάκτηση της δεύτερης θέσης και μπαράζ).

Από την πλευρά του Ολλανδού τεχνικού η διάθεση για ανανέωση συμβολαίου ήταν απολύτως θετική, ο ίδιος έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα και πιστεύει πολύ στο μέλλον του πρότζεκτ.

Τι είχαν μετρήσει περισσσότερο τα στελέχη της ΕΠΟ για να πάρουν αυτή την απόφαση; Τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας παρά τα αρνητικά αποτελέσματα εναντίον ασθενέστερων αντιπάλων (νίκη με Σουηδία στο ΟΑΚΑ, ισοπαλία με Ισπανία, ήττα στη Σουηδία με καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο), την ατμόσφαιρα ενότητας και συσπείρωσης στα αποδυτήριά της, την καλή άποψη των παικτών και κυρίως το ρίσκο που θα ελάμβαναν αν επέλεγαν αλλαγή προπονητή, δεδομένου ότι ο Φαν’ τ Σχιπ έχει πλέον όλο το «κάδρο» μπροστά του και η Εθνική έχει συγκεκριμένο «κορμό».

Τελικά ανακοίνωση δεν υπήρξε ποτέ μιας και προφανώς δεν υπήρξε οριστική συμφωνία και φτάσαμε στις 15 Νοεμβρίου που η ΕΠΟ έχει δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να ανανέωσει ή οχι το συμβόλαιο του Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση