Ολυμπιακός – Βόλος 2-1: Συγκλονιστικό φινάλε με ήρωα τον Βαλμπουενά για τους Πειραιώτες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 18:40 Ολυμπιακός – Βόλος 2-1: Συγκλονιστικό φινάλε με ήρωα τον Βαλμπουενά για τους Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη… φωτιά κόντρα στον Βόλο, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 στην 11η αγωνιστική της Superleague 1, μετά από ένα παιχνίδι με συγκλονιστικό φινάλε.

Οι Πειραιώτες είδαν τον Βατσλίκ να πιάνει πέναλτι στην αρχή του αγώνα και άνοιξαν το σκορ με δικό τους πέναλτι στο 85′, αλλά χρειάστηκαν μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά στις καθυστερήσεις για επικρατήσουν των Θεσσαλών, αφού ενδιάμεσα ο Φαν Βεερτ είχε ισοφαρίσει με πλασέ από κοντά.

Έστω κι έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός συνέχισε το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα και με την 5η συνεχόμενη νίκη του αύξησε ξανά τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας. Έξι ματς χωρίς “τρίποντο” έχει πια ο Βόλος.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς και ο Ολυμπιακός “απείλησε” μόλις στο 4′ με τον Ρόνι Λόπες να αστοχεί από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Ο Βόλος έφθασε όμως πολύ πιο κοντά στο γκολ στο 9΄, όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση και ένα κενό στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Ρεγκατέν πέρασε και τον Βατσλίκ, ο οποίος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή.

 

Ο διαιτητής έδειξε αμέσως τη βούλα του πέναλτι, αλλά ο Φαν Βέερτ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των “ερυθρολεύκων” από τα 11 βήματα, ενώ και στη συνέχεια της φάσης, έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά σε κενή εστία.

Ο Ολυμπιακός “ξύπνησε” από το χαμένο πέναλτι των φιλοξενούμενων και μέσα σε τρία λεπτά είχε δύο δοκάρια. Αρχικά στο 18′ ο Ρόνι Λόπες έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 21′, ήταν η σειρά του Εμβιλά να “σημαδέψει” το δοκάρι με κεφαλιά, αναγκάζοντας και τον Κλέιμαν σε απόκρουση πάνω στη γραμμή της εστίας του.

Ο Βόλος προσπάθησε να “απαντήσει” και είχε ένα άστοχο σουτ του Μπαρτόλο υπό καλές προϋποθέσεις αμέσως μετά, αλλά και οι Πειραιώτες συνέχισαν να επιτίθενται, ψάχνοντας ένα γκολ. Δύο κακές πάσες του Γκάρι Ροντρίγκες “χάλασαν” δύο καλές στιγμές για την ομάδα του Μαρτίνς στο 37′ και το 39′, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Φεράρι απέκρουσε μπροστά στην εστία του μία κεφαλιά του Τικίνιο μετά από κόρνερ.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0 και ο Ολυμπιακός επέστρεψε με τρεις αλλαγές και τους Μαντί Καμαρά, Μασούρα και Ανδρούτσο στις θέσεις των Λαλά, Ροντρίγκες και Αγκιμπού Καμαρά, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε να “φρεσκάρει” την ομάδα του, που προερχόταν και από τη “μάχη” με τη Φενέρμπαχτσε στην Ευρώπη.

Ο Βόλος ήταν όμως πιο “απειλητικός” στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και μάλιστα ο Φαν Βέερτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 55′, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ λόγω οφσάιντ. Οι Θεσσαλοί είχαν μία καλή ευκαιρία και στο 65′ σε κεφαλιά του Γκιουλέν, ενώ οι Πειραιώτες “απάντησαν” με κεφαλιά του Τικίνιο που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ στο 70′.

Το γκολ ήρθε τελικά από πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός στο 80′. Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τρομερό σπριντ μέσα στην περιοχή και ο Ρομέρο στην προσπάθειά του να τον σταματήσει, του έκανε πέναλτι σύμφωνα με τον διαιτητή. Ο Ελ Αραμπί ευστόχησε έτσι από τη βούλα και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ο Βόλος κατάφερε όμως να ισοφαρίσει λίγο μετά τη σέντρα, αφού ο Φαν Βέερτ εκμεταλλεύτηκε μία ολιγωρία στην άμυνα των Πειραιωτών και με πλασέ από κοντά “έγραψε” το 1-1, “παγώνοντας” το “Καραϊσκάκης”. Σε εκείνο το σημείο βγήκε… μπροστά ο Ματιέ Βαλμπουενά και με μία φανταστική εκτέλεση φάουλ στο 90+1′, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έλυσε το… γόρδιο δεσμό για την ομάδα του Μαρτίνς, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Ο Ολυμπιακός “αγχώθηκε” λοιπόν, αλλά πήρε την 5η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και βρέθηκε ξανά στο +6 από την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague 1, την ώρα που ο Βόλος συνέχισε το δικό του αρνητικό σερί, με την τρίτη διαδοχική ήττα και το 6ο ματς χωρίς “τρίποντο”.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Βόλος

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (46′ Ανδρούτσος), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (71′ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά (46′ Μαντί Καμαρά), Λόπες (60′ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (46′ Μασούρας), Τικίνιο

Βόλος: Κλέιμαν, Ρίνερ, Πουρίτα (59′ Γκουλέν), Φαν Βέερτ, Ρεγκατέν, Σοάρες (66′ Τσοκάνης), Όρος (75′ Νίνης), Φεράρι, Ρομέρο, Ροσέρο (75′ Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο.

 πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση