Superleague 1, ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: «Διπλό» με χαμό στην Τούμπα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 22:18 Superleague 1, ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: «Διπλό» με χαμό στην Τούμπα

Ο Άρης αντέδρασε και έριξε τον ΠΑΟΚ σε μεγάλο προβληματισμό. Οι “κίτρινοι” έγιναν τα… αφεντικά της Θεσσαλονίκης, φεύγοντας με τη νίκη από την Τούμπα (1-0) – Ρίψη αντικειμένων και “ντου” οπαδών στις καθυστερήσεις. Το ματς ολοκληρώθηκε μετά από 40λεπτη διακοπή, σε άδειο γήπεδο.

Παρά τη διάθεση του ΠΑΟΚ να γίνει απειλητικός από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι, ο Άρης έδειξε ψυχραιμία στις κινήσεις του και αμύνθηκε με σχετική ευκολία, κυρίως λόγω της καλής εικόνας που είχε μεσαμυντικά. Μάλιστα, οι “κίτρινοι” είχαν την πρώτη καλή στιγμή του ματς στο 5′, με τον Πασχαλάκη να διώχνει το δυνατό σουτ του Μαντσίνι σε κόρνερ.

Το ματς πήρε… φωτιά μέσα σε δυο λεπτά. Στο 17′ οι παίκτες του Μάντζιου πίεσαν ψηλά, ο Σάσα έκλεψε την μπάλα, ο Καμαρά βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Στο 19′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων, ο Κούρτιτς εκτέλεσε απευθείας και ο Κουέστα… βοήθησε την μπάλα να πάει στο αριστερό του δοκάρι και να απομακρυνθεί.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει μπλοκάρει αρκετά καλά τον Καμαρά και προσπάθησε να γίνει πιεστικός μπροστά. Ο Άρης απέφυγε τις “παγίδες” των γηπεδούχων, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και στο 31′ είδε το σουτ του Εντιαγέ -μέσα από τη μεγάλη περιοχή- να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Άρης έδειξε να έχει μια… ελαφρά υπεροχή. Ο Καμαρά έκανε σέντρα πάρε-βάλε, ο Ματέο Γκαρσία έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Πασχαλάκης έκανε σωστή έξοδο και απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ! Τρία λεπτά μετά, ο Εντιαγέ δημιούργησε -μετά από τρομερή ενέργεια- το 0-1. Ο παίκτης του Άρη έφυγε επιβλητικά στην αντεπίθεση, πάσαρε στον χώρο προς τον Μαντσίνι, με τον Αργεντινό να νικάει τον Πασχαλάκη με εξαιρετικό πλασέ.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε τον Ελ Καντουρί στη θέση του Μουργκ, για να τονώσει μεσοεπιθετικά τον ΠΑΟΚ. Λίγο αργότερα, έριξε στο ματς και τους Μίτριτσα – Άκπομ σις θέσεις των Σβαμ και Σφιντέρσκι. Απ’ τη μεριά του, ο Άκης Μάντζιος άλλαξε πλευρές Μαντσίνι και Ματέο Γκαρσία, με τον πρώτο να δείχνει να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και να γίνεται αλλαγή με τον Μπρούνο Γκάμα στο 66′.

Ο ΠΑΟΚ είχε το… πάνω χέρι και πίεσε για την ισοφάριση. Είχαμε στιγμές πολιορκίας τα καρέ του Κουέστα και στο 68′ ο Κουέστα απείλησε με κοντινή σκαστή κεφαλιά τον Κουέστα, με τον πορτιέρε του Άρη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” ανέβασε την πίεση και έκλεισε στο μισό γήπεδο τον Άρη (πολύ παθητική η εικόνα της ομάδας του Μάντζιου). Η έντονη βροχόπτωση, τα πολλά φάουλ και οι αλλαγές των φιλοξενούμενων “έσπασαν” για αρκετά λεπτά το ρυθμό των γηπεδούχων.

Το ματς οδηγήθηκε στα τελευταία του λεπτά, με τον Άρη να μην δέχεται άλλη φάση και την άμυνα του να… κάνει τη δουλειά. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει την ευκαιρία που θα του έφερνε την ισοφάριση κι έτσι μερίδα οπαδών του… ξέφυγε και προκάλεσε την 40λεπτη διακοπή του αγώνα, λόγω ρίψης αντικειμένων και “ντου” τους στον αγωνιστικό χώρο, πριν το τελικό σφύριγμα του Σκωτσέζου διαιτητή.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση