Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπελλο Ελλάδας, Άρης – ΟΦΗ 3-1: VAR, πέναλτι, γκολάρα, φωνές και προβάδισμα πρόκρισης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 19:19 Κύπελλο Ελλάδας, Άρης – ΟΦΗ 3-1: VAR, πέναλτι, γκολάρα, φωνές και προβάδισμα πρόκρισης

Με δυο εκτελέσεις πέναλτι -που τις έδωσε το VAR– και ένα τρομερό γκολ του Ιτούρμπε στο 90′ ο Άρης νίκησε εντός έδρας τον ΟΦΗ με 3-1, στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας. Το VAR ακύρωσε γκολ των γηπεδούχων. Φωνές για τους Κρητικούς στο 3ο τέρμα των γηπεδούχων, λόγω αλλαγής απόφασης (από άουτ, δόθηκε το κόρνερ που… έφερε το 3-1).

Ο Άρης επέβαλε από νωρίς το ρυθμό του, έχοντας από τα πρώτα λεπτά του αγώνα πολλές επισκέψεις στα καρέ του ΟΦΗ. Τελικά, στο 13 ο Βούρος ανέτρεψε τον Καμαρά, ο διαιτητής είδε την παράβαση στο onfield review και ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Μετά το γκολ ο Άρης έριξε λίγο τους ρυθμούς του, ο ΟΦΗ πήρε μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο και μετά από μια μικρή περίοδο… ηρεμίας ανέλαβαν και πάλι επιθετικές πρωτοβουλίες. Πίεσαν ψηλά, έφυγαν στις αντεπιθέσεις και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν στο 2-0.

Ο Μεγιάδο έκανε φάουλ στον Εντιαγέ, στα όρια της μεγάλης περιοχής, ο διαιτητής Φωτιάς δεν έδωσε παράβαση, αλλά το VAR των ενημέρωσε για τη φάση. Ο Έλληνας ρέφερι πήγε στο onfield review, έδωσε πέναλτι και ο Καμαρά στάθηκε εύστοχος από την… άσπρη βούλα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε και αυτό πολύ καλό ρυθμό, με τον Άρη να έχει τον έλεγχο και να πιέζει για περισσότερα γκολ. Ο ΟΦΗ έδειξε μεγάλη δυσκολία στο να.. αναχαιτίσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων, αλλά και στο να βγει με αξιώσεις μπροστά. Στην πρώτη τους μεγάλη στιγμή στο ματς, όμως, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια έφτασαν στο 2-1. Ο Τοράλ συνδυάστηκε με τον Καστάνιος, ο Ολλανδός επιθετικός ξέφυγε από τον Φαμπιάνο, απέφυγε τον Μπράμπετς και πλάσαρε τον Ντένις βάζοντας την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Άρης βγήκε μπροστά και πίεσε για το γκολ που θα επανέφερε τη διαφορά δυο τερμάτων από τον ΟΦΗ. Στο 65′ ο Καμαρά πήρε στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή την κάθετη του Εντιαγέ, άδειασε τον Βούρο και πλάσαρε, ο Βάτερμαν απέκρουσε αλλά στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στον Διαμαντή, καταλήγοντας στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Το VAR όμως ακύρωσε το τέρμα, υποδεικνύοντας τον Εντιαγέ -στην αρχή της φάσης- σε θέση οφσάιντ.

Παρά την καλύτερη εικόνα του Άρη, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που άγγιξε το 2-2 στο 76′. ο Λάμπρου έκανε τρομερή προσπάθεια, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν κούραση στο φινάλε του ματς, οι Κρητικοί έπαιξαν έξυπνα αλλά το 2-1δεν έμεινε μέχρι τέλους.

Στο 90+1΄ ο Άρης κέρδισε κόρνερ -παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, αφού ο βοηθός έδειξε αρχικά άουτ και ο διαιτητής το… άλλαξε- και ο Ιτούρμπε με τρομερό σουτ αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των Κρητικών για το τελικό 3-1 (έγινε και έλεγχος για οφσάιντι, στον Μαντσίνι, που έβγαλε τη σέντρα).

πηγή: newsit.gr