Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To Πεκίνο κατηγορεί την WTA για πολιτικοποίηση του τένις λόγω της υπόθεσης της Σουάι Πενγκ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 11:58 To Πεκίνο κατηγορεί την WTA για πολιτικοποίηση του τένις λόγω της υπόθεσης της Σουάι Πενγκ (φωτο intime)

Το Πεκίνο απάντησε σήμερα (2/12) στην κίνηση της WTA να ακυρώσει όλα τα τουρνουά τένις γυναικών στην Κίνα λόγω της υπόθεσης της Σουάι Πενγκ που έχει καταγγείλει αξιωματούχο της κυβέρνησης για σεξουαλική κακοποίηση.

Η απόφαση της WTA να αναστείλει κάθε διοργάνωση στην Κίνα εξαιτίας της υπόθεσης Σουάι Πενγκ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πεκίνου που κατηγόρησε σήμερα το θεσμό που διαχειρίζεται το γυναικείο σιρκουί του επαγγελματικού τένις για «πολιτικοποίηση του αθλήματος». 

«Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πολιτικοποίηση του αθλήματος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Ουάνγκ Ουενμπίν.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες η WTA είχε «απειλήσει» ότι θα αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα που αφορά στο διεθνές τένις στην Κίνα, λόγω της υπόθεσης με τις καταγγελίες της Σουάϊ Πενγκ και της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη επί σειρά ετών από ανώτατο στέλεχος της κινεζικής κυβέρνησης.

Δεδομένου ότι δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο ζήτημα και κυρίως αποδείξεις για την ελευθερία έκφρασης της 35χρονης Κινέζας τενίστριας, η WTA έκανε πράξη αυτήν την προειδοποίηση χθες (1/12).

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της WTA, Στιβ Σάιμον δήλωσε σχετικά: «Ανακοινώνω την άμεση αναστολή όλων των τουρνουά WTA στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ. Με καλή συνείδηση, δεν βλέπω πώς μπορώ να ζητήσω από τους αθλητές μας να συμμετέχουν σε τουρνουά όταν η Σουάϊ Πενγκ δεν έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί ελεύθερα, όταν όπως φαίνεται, πιέζεται να αποσύρει τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική κακοποίηση. Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, ανησυχώ επίσης πολύ για τους κινδύνους που θα υπήρχαν για όλους τους παίκτες και το επιτελείο μας, εάν διοργανώνουμε τουρνουά στην Κίνα το 2022. Οι ηγέτες της Κίνας, δεν έχουν αφήσει άλλη επιλογή στην WTA».

«Η WTA θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσει τους παίκτες της», σχολίασε ο Σάϊμον και προσέθεσε: «Μαζί με εμάς, ελπίζω ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την Δικαιοσύνη για την Πενγκ και όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνέπειες».

Πηγή: newsit.gr