Το μπάσκετ αποχαιρετά τον Στέφαν Γέλοβατς που έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 32 ετών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 09:55 Το μπάσκετ αποχαιρετά τον Στέφαν Γέλοβατς που έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 32 ετών

Η πορεία του Σέρβου σέντερ από την πατρίδα του μέχρι την Ελλάδα και την ΑΕΚ και η μάχη που έδωσε από τις 14 Νοεμβρίου όταν και υπέστη εγκεφαλικό.

Απέραντη θλίψη σκόρπισε χθες η είδηση του θανάτου του Στέφαν Γέλοβατς, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της ΑΕΚ αλλά και το ελληνικό μπάσκετ.

Η μοίρα επιφύλασσε το πιο σκληρό της παιχνίδι στον αγαθό γίγαντα των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος δεν τα κατάφερε, έπειτα από το εγκεφαλικό που υπέστη στις 14 Νοεμβρίου, κι έφυγε από την ζωή σε ηλικία 32 ετών, έχοντας διακομιστεί στη Σερβία, την πατρίδα του.

Ο Σέρβος σέντερ παραμονή του «τελικού» με τη Ρίγα για το BCL, ενώ έκανε το ατομικό του πρόγραμμα με ποδήλατο και κάποια βάρη στο γυμναστήριο του κλειστού της ΑΕΚ, μπαίνοντας στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του από βαρύ διάστρεμμα που είχε υποστεί στις 30 Οκτωβρίου και τον αγώνα με τον Ιωνικό στη Νίκαια, έχασε τις αισθήσεις του.

Ο γίγαντας των 208 εκατοστών κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στο γυμναστήριο του κλειστού των Άνω Λιοσίων μπροστά στα μάτια των συμπαικτών του, με τον γενικό διευθυντή της ομάδας, Γιώργο Χήνα, να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τον Στέφαν στο Metropolitan.

Η διάγνωση των γιατρών «πάγωσε» τους ανθρώπους της Ένωσης. Εγκεφαλικό επεισόδιο, είπαν και συνέστησαν υπομονή περίπου 48 ώρες για να διαπιστωθεί πώς θα εξελιχθεί η υγεία του. Ωστόσο παρά τις επεμβάσεις που έγιναν, τη μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο και τις δύο προσπάθειες να τον επαναφέρουν, ο Γέλοβατς ήταν εγκεφαλικά νεκρός και μόνο ένα θαύμα θα άλλαζε την κατάσταση.

«Ξέρω ότι μπορείς να με ακούσεις και γι’ αυτό θέλω να με ακούσεις προσεκτικά: Μη φοβάσαι, εδώ είναι η αδερφή σου. Ζω για την ημέρα που θα γελάσεις ξανά δυνατά από καρδιάς, όπως μόνο εσύ μπορείς, αγάπη μου», έγραφε στο Instagram η αδελφή του ελπίζοντας για το θαύμα το οποίο δυστυχώς δεν συνέβη.

Τη στιγμή της είδησης του θανάτου του Σέρβου, παιζόταν στο ΟΑΚΑ το πρώτο ημίχρονο του ποδοσφαιρικού ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού για την Superleague. Ενώ οι παίκτες κατευθύνονταν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, εμφανίστηκε στα matrix του Ολυμπιακού Σταδίου το μήνυμα: «Καλό σου ταξίδι Στεφαν Γελοβατς, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Η ΑΕΚ άλλαξε το σήμα που είχε στον λογαριασμό της στο twitter, βάζοντας τη φανέλα του Σέρβου σέντερ, σε πένθιμο φόντο. Μαζί και οι δύο χρονιές: Το 1989, έτος γέννησης του Γέλοβατς και το 2021, το έτος που πέθανε.

Η ΑΕΚ έμελλε να είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας και της ζωής του. Γεννημένος στις 8 Ιουλίου του 1989 στο Νόβι Σαντ, ο Γέλοβατς έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα το 2008 στην ΚΚ Βιζούρα, και την αμέσως επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή στη Μέγκα Βιζούρα. Τον Απρίλιο του 2010 έκανε το άλμα στον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο, επέστρεψε πίσω στη Μέγκα Βιζούρα για τη σεζόν 2010-11. Έμεινε ελάχιστα στην Σερβία και αγωνίστηκε σε οκτώ χώρες.

 

 

Τουρκία (Ατάλια και Γιαζιαντέπ), Ιταλία (Καζέρτα), Λιθουανία (Λιέτουβος Ρίτας), Ισπανία (Σαραγόσα), Ρωσία (Νίζνι), Γερμανία (Μπάμπεργκ), Ιαπωνία (Φοίνιξ) και, τελικά, Ελλάδα (ΑΕΚ).

 

 

Σύσσωμος ο μπασκετικός κόσμος έσπευσε να πει το δικό του «αντίο» στον Στέφαν Γέλοβατς...

Φίλοι, συμπαίκτες, αντίπαλοι και διοργανώσεις με αναρτήσεις τους αποχαιρέτησαν τον Γέλοβατς και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους τόσο στην οικογένεια του 32χρονου Σέρβου, όσο και στην ίδια την ομάδα του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση