Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Europa League: Αυτοί είναι οι 8 πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού – Από την Μπαρτσελόνα μέχρι την «έκπληξη» Σέριφ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 22:58 Europa League: Αυτοί είναι οι 8 πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού – Από την Μπαρτσελόνα μέχρι την «έκπληξη» Σέριφ

Οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ του Ολυμπιακού σε ό,τι αφορά την κατάληψη της 1ης θέσης στον όμιλο του Europa League, αφού έπρεπε όχι μόνο να νικήσει την Αντβέρπ εκτός έδρας αλλά και να χάσει η Άιντραχτ Φαρανκφούρτης από τη Φενέρμπαχτσε. Και τελικά δεν έγινε κανένα από τα δύο… Έτσι, μετά την ήττα τους στο Βέλγιο με 1-0, οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν στη 2η θέση και στους «32» θα κληρωθούν με μία από τις ομάδες που έρχονται από το Champions League, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Μπαρτσελόνα.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ως στόχο να προχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στη διοργάνωση, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να αποκλείσουν έναν δυνατό αντίπαλο. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, βλέπετε, φέτος… υποβιβάστηκαν μεγάλα ονόματα από το Champions στο Europa League, με τη Μπαρτσελόνα του Τσάβι, φυσικά, να ξεχωρίζει. Όπως ξεχωρίζει και η Ντόρτμουντ του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος πλέον σκοράρει… απλά και μόνο επειδή μπαίνει στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η Σεβίλλη που είναι και η πολυνίκης του θεσμού, αφού τα τελευταία χρόνια όσες φορές έχει παίξει στο Europa League το έχει κατακτήσει κιόλας, ενώ ανεπιθύμητος αντίπαλος είναι και η Αταλάντα. Η ομάδα, δηλαδή, που παίζει το πιο επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο στην Ιταλία, έχοντας παράλληλα και δυνατή έδρα.

Στους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού είναι και η έμπειρη και πάντα ταλαντούχα Πόρτο, με την οποία παλαιότερα… τα έλεγαν συχνά οι ερυθρόλευκοι, ενώ ομάδα με πολύ ταλέντο είναι και η γερμανική Λειψία. Τέλος, οι πιο βατοί αντίπαλοι φαίνεται πως είναι οι δύο ομάδες από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Η ρωσική Ζενίτ είναι πάντα υπολογίσιμη αλλά δεν είναι τόσο δυνατή όσο άλλες χρονιές, ενώ η Σέριφ των Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού είναι ευτυχισμένη απλά και μόνο επειδή θα βρίσκεται στην κλήρωση. Προφανώς και δεν θα παίξει -κόντρα σε οποιονδήποτε- για να… αποκλειστεί, αλλά δεν είναι και ομάδα που προκαλεί φόβο.

Οι 8 πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού, με την κλήρωση να γίνεται την προσεχή Δευτέρα (13/12): Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ, Σεβίλλη, Αταλάντα, Πόρτο, Λειψία, Ζενίτ, Σέριφ Τίρασπολ.

πηγή: newsbeast.gr