Λούις Χάμιλτον: Ο πρίγκιπας Κάρολος έχρισε ιππότη τον 7 φορές πρωταθλητή της F1 [Εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 16:00 Λούις Χάμιλτον: Ο πρίγκιπας Κάρολος έχρισε ιππότη τον 7 φορές πρωταθλητή της F1 [Εικόνες]

Ο Λούις Χάμιλτον χρίστηκε και επίσημα ιππότης από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο.

Ο Λούις Χάμιλτον χρίστηκε και επίσημα ιππότης από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο στο κάστρο του Γουίνδσορ την Τετάρτη.

Με την επίσημη τελετή ο Sir Λούις Χάμιλτον έγινε ο τέταρτος οδηγός της F1 που γίνεται ιππότης, μετά τους Τζάκι Στιούαρτ το 2001, τον Στέρλινγκ Μος το 2000 και τον Τζακ Μπράμπαμ το 1979.

Στην τελετή τον συνόδευε η μητέρα του, Carmen Larbalestier.

Η Βασίλισσα είχε ανακοινώσει πέρυσι τον Δεκέμβριο ότι o 36χρονοq πιλότος και 7 φορές πρωταθλητή της F1 θα γίνει ιππότης ενώ το 2008 είχε λάβει το μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Ποιος είναι ο Λούις Χάμιλτον

O Χάμιλτον γεννήθηκε στο Στίβενεϊτζ στις 7 Ιανουαρίου του 1985 και έλαβε το όνομά του από τον Καρλ Λιούις, ολυμπιονίκη του στίβου. Με ρίζες από τη Γρενάδα, έγινε ο πρώτος μαύρος οδηγός της Φόρμουλα 1.

Σε ηλικία 10 ετών πλησίασε το διευθυντή της Μακ Λάρεν Ρον Ντένις και του είπε ότι ήθελε να αγωνιστεί για εκείνον μία ημέρα. Τρία χρόνια μετά υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μακλάρεν και τη Μερσέντες-Μπενζ, στα πλαίσια ενός προγράμματος για νεαρούς οδηγούς. Το 2007 έγινε οδηγός για τη Μακλάρεν, έπειτα από τις νίκες του στα βρετανικά πρωταθλήματα της Φόρμουλα Ρενό, στη F3 και στο GP2. Έκανε σπουδές στο σχολείο Τζον Χένρι Νιούμαν, της γενέτειράς του (Καθολικό λύκειο). Είναι και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, έχοντας δηλώσει ότι αν δεν ήταν πιλότος της F1, θα γινόταν ποδοσφαιριστής ή παίκτης του κρίκετ.

Στις 29 Οκτωβρίου του 2007 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζήσει στην Ελβετία, μακριά από το κυνήγι των ΜΜΕ που έχει στη Βρετανία.

Κατά την πρώτη του αγωνιστική περίοδο στην F1 πέτυχε πολυάριθμα ρεκόρ και τερμάτισε 2ος το 2007, πίσω από τον Κίμι Ραϊκόνεν με διαφορά μόλις ενός βαθμού. Το 2008 κατέκτησε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα με την ίδια οριακή διαφορά και 2ο το Φελίπε Μάσα. Έχει δηλώσει την επιθυμία του να παραμείνει στη Μακλάρεν για το σύνολο της καριέρας του στην F1.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση