Super League 1, Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ξόρκισε τον δαίμονά του, έκανε άλμα τετράδας - Δείτε τα γκολ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 21:53 Super League 1, Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ξόρκισε τον δαίμονά του, έκανε άλμα τετράδας - Δείτε τα γκολ

Με γκολ των Μαουρίσιο (54') και Σάντσες (69') ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 2-0 στη Λεωφόρο του ΠΑΣ Γιάννινα που δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία και εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα της Super League 1

Για πρώτη φορά μετά τις 12 Μαΐου ο Μπαρτ Σένκεφελντ ξεκίνησε βασικός στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον προτίμησε από τον Σβόνιμιρ Σάρλια. Την εστία του Τριφυλλιού υπερασπίστηκε ο Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ και δεξιός ο Σάντσες. Σένκεφελντ και Βέλεθ οι δύο στόπερ. Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Ρούμπεν η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Παλάσιος και Αϊτόρ στα άκρα της επίθεσης και στη κορυφή ο Καρλίτος.

Από την άλλη, ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σάλιακας, στο αριστερό ο Πίρσμαν και ο Παντελάκης με τον Κάργα οι δύο στόπερ. Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ οι δύο κεντρικοί μέσοι, αριστερός χαφ ο Σνάιντερ, δεξιός ο Γκαρντάβσκι και στην επίθεση ο Περέα με τον Μιλιντσεάνου.

Ροκ ημίχρονο με... πρωταγωνιστή τον Σάλιακα!
Ένταση, δυνατές μονομαχίες, πάθος και ένα ημίχρονο ροκ στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το Τριφύλλι είχε την κατοχή, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή απέναντι στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατά βάση περίμεναν πίσω από την μπάλα και με άμεσο ποδόσφαιρο θέλησαν να χτυπήσουν στη κόντρα. Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να ήταν από αυτά με την μεγαλύτερη ένταση φέτος στη Λεωφόρο αλλά ταυτόχρονα ήταν και το λιγότερο παραγωγικό για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που δεν κατάφερε να φτιάξει ούτε μια αξιόλογη φάση.

Πρωταγωνιστής; Ο Μανώλης Σάλιακας. Ο δεξιός μπακ του ΠΑΣ εμπλέκεται και στις δύο μοναδικές φάσεις που θα θυμόμαστε από αυτό το ημίχρονο. Στο 22’ θα έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί με τον Τζήλο να κάνει μεγάλο λάθος και στο 43’ με τρομερή εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι, στη μεγαλύτερη φάση του ματς.
 

 

Έκανε του... κεφαλιού του!
Ο Παναθηναϊκός με την έναρξη του δευτέρου μέρους συνέχισε να πιέζει και με υπομονή να ψάχνει το γκολ. Ένα γκολ που το βρήκε άμεσα. Στο 54’. Από τα αριστερά, εκεί που είχε ρίξει όλο το βάρος. Ο Βιγιαφάνιες με κάθετη στη πλάτη της άμυνας, έδωσε στον Χουάνκαρ μια σέντρα προπόνησης, ο Ισπανός... σέρβιρε και ο Μαουρίσιο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ!

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο παθητικό ρόλο, δεν μπορούσαν να βγάλουν αντίδραση και στο 69’ οι ᾽´πράσινοι᾽᾽... καθάρισαν το παιχνίδι.

Από μια στατική φάση. Ο Βιγιαφάνιες με γλυκιά μπαλιά βρήκε τον Σάντσες και ο Αργεντινός με καλοζυγισμένη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Λοντίγκιν. Δύο σπουδαίες ευκαιρίες, δύο γκολ και... τρεις βαθμοί για τον Παναθηναϊκό.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έκαναν εύκολη διαχείριση του αποτελέσματος, ο Άγιαξ της Ηπείρου δεν μπορούσε να παράξει το οτιδήποτε καλό στο επιθετικό τρίτο και το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο γήπεδο της Λεωφόρου.

MAN OF THE MATCH: Λούκας Βιγιαφάνιες. Ένας από τους κύριους λόγους που ο Παναθηναϊκός έχει πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια. Ο Αργεντινός μέσος ήταν και απόψε καθοριστικός. Από δική του φοβερή κάθετα, ο Χουάνκαρ βρίσκει την ασίστ στον Μαουρίσιο. Ο Βίγια με ωραία σέντρα βρίσκει και τον Σάντσες στo 2-0. Συμμετοχή, λοιπόν, και στα δύο γκολ, άψογα κρατήματα της μπάλας, σωστές επιλογές με την μπάλα στα πόδια, καλός και ανασταλτικά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος επιβεβαίωσε απόψε στη Λεωφόρο το γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον θεωρούσε τόσο κομβικό για την ομάδα που φτιάχνει. Ο 34χρονος άσος είναι ο μόνος κεντρικός μέσος που πατά την αντίπαλη περιοχή με τόση ευκολία και έχει την ποιότητα να σκοράρει. Αυτό έκανε στο 54’ με υπέροχη κεφαλιά και άνοιξε τον δρόμο της νίκης για την ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Χουάν Χοσέ Περέα. Ο Κολομβιανός επιθετικός απέδειξε πως όσο ταλέντο έχει στο σώμα και τα πόδια, άλλο τόσο θα πρέπει να μεστώσει ποδοσφαιρικά το μυαλό του. Έπεφτε συνεχώς κάτω, σε μία περίπτωση κοντά στα δύο λεπτά και ενώ η μπάλα δεν έβγαινε έξω. Τις περισσότερες φορές δίχως λόγο. Στο 1-0 του Παναθηναϊκού ήταν στη πλάγια γραμμή, γιατί και πάλι είχε πέσει κάτω. Δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του και επί της ουσίας δεν προκάλεσε και κανένα κακό στον αντίπαλο με όλες αυτές τις αχρείαστες ενέργειες.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα... ξέχασε έναν από τους πιο κοντούς παίκτες του Παναθηναϊκού εντός περιοχής στη φάση του 2-0 και ο Φακούντο Σάντσες σκόραρε σαν σε προπόνηση,

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Θανάσης Τζήλος θα έπρεπε να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σάλιακα στο 22’, όταν ο μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα ανέκοψε τον Παλάσιος χωρίς καμία πρόθεση να παίξει την μπάλα. Ο Έλληνας ρέφερι ήταν κάκιστος γενικότερα στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός βρήκε τις στιγμές του στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε δύο γκολ σε ένα τέταρτο(54᾽-69᾽) και... καθάρισε τον ΠΑΣ Γιάννινα, πιστοποιώντας την ανωτερότητά του σε όλο το παιχνίδι. Το Τριφύλλι με αυτή την νίκη πάτησε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο (90’ Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (67’ Μακέντα), Καρλίτος (67’ Βιτάλ), Παλάσιος (81’ Χατζηγιοβάνης).
Έμειναν στον πάγκο: Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Λούντκβιστ, Ιωαννίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι (73’ Μπρένερ), Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Περέα (76’ Μορέιρα), Μιλιντσεάνου (86’ Λιάσος).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση