Superleague 1, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0: Ισοπαλία χωρίς γκολ στο ντέρμπι της Λεωφόρου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 22:48 Superleague 1, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0: Ισοπαλία χωρίς γκολ στο ντέρμπι της Λεωφόρου

Σε ένα τραγικό ποιοτικά ντέρμπι “αιωνίων” στο γήπεδο της Λεωφόρου, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 για τη 18η αγωνιστική της Superleague 1.

Οι “πράσινοι” είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες για ένα γκολ και έτσι το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς “κλείδωσε” τους αντιπάλους του με τους τρεις στόπερ στην άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός έχασε έτσι την ευκαιρία να περάσει στην 4η θέση της βαθμολογίας και να αυξήσει τη διαφορά του από ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη, ενώ ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +9 από τον ΠΑΟΚ και τη δεύτερη θέση.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το ματς, μπαίνοντας με πάθος σε όλες τις διεκδικήσεις της μπάλας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όμως, να “κυριαρχήσουν” τα “σκληρά” μαρκαρίσματα και η ποιότητα ποδοσφαίρου να υποχωρήσει. Με τον διαιτητή να δίνει μάλιστα ελάχιστε κίτρινες κάρτες, το “ξύλο” παρέμεινε ο… πρωταγωνιστής στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Παναθηναϊκός είχε πάντως την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε τις μοναδικές αξιοσημείωτες στιγμές σε αυτό το διάστημα. Στο 33′ ο Μαουρίτσιο έκανε όμως πολύ άστοχο σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή, ενώ στο 42′ ο Μακέντα δεν είχε σωστό άλμα και έστειλε την μπάλα άουτ από την “καρδιά” της άμυνας των Πειραιωτών, μετά από φοβερή ντρίμπλα και σέντρα του Χουάνκαρ από αριστερά.

Το 0-0 ήταν έτσι το σκορ στο ημίχρονο, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει όμως ούτε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Οι “πράσινοι” συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, αλλά η είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 74′ με μία ωραία ντρίμπλα του Βιγιαφάνιες έξω από την περιοχή, με το σουτ του όμως να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Μία πτώση του Παλάσιος μέσα στην περιοχή στο 77′ ήταν αυτή που ζέστανε τα “αίματα” στη Λεωφόρο, αλλά ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση και έδειξε να συνεχιστεί το ματς, ενώ και στο ριπλέι φάνηκε να είναι οριακά εκτός περιοχής ο Αργεντινός.

Οι γηπεδούχοι είχαν μία ακόμη καλή φάση με φοβερή ντρίμπλα του Βιγιαφάνιες, αλλά άστοχο σουτ έξω από την περιοχή, για να παραμείνει το 0-0 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε έτσι να βρει μία νίκη ψυχολογίας, αλλά και τους τρεις βαθμούς στη “μάχη” για την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ ο Ολυμπιακός έδειξε ικανοποιημένος από την ισοπαλία, που τον διατήρησε στο +9 από τον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο (81′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (66′ Βιτάλ), Μακέντα (46′ Ιωαννίδης), Παλάσιος.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθοπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Λαλά (66′ Καρμπόβνικ), Μασούρας (58′ Βαλμπουενά), Τικίνιο (85′ Βρουσάι), Λόπες (46′ Ελ Αραμπί).

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση