Άνετη νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη - Επικράτησε με 2-0 σετ της Βερόνικα Κουντερμέτοβα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 09:11 Άνετη νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη - Επικράτησε με 2-0 σετ της Βερόνικα Κουντερμέτοβα

Προκρίθηκε στον 4ο γύρο όπου θα αναμετρηθεί με την Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Australian Open. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε με 2-0 σετ (6-4, 6-1) την Βερόνικα Κουντερμέτοβα, νούμερο 28 του ταμπλό, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Αντίπαλός της στην επόμενη φάση θα είναι η Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα, νούμερο 21 του ταμπλό.

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε το «εισιτήριο» για τους «16» του τουρνουά Grand Slam που διεξάγεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας για δεύτερη φορά στην καριέρα της δείχνοντας όλο το ρεπερτόριό της. Στο πρώτο σετ χρειάστηκε τη στρατηγική της και τα έξυπνα χτυπήματά της προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της αντιπάλου της. Αρχικά, η Βερόνικα Κουντερμέτοβα της έβαλε δύσκολα, αλλά η Ελληνίδα σταρ προσαρμόστηκε και βρήκε τις κατάλληλες λύσεις στα προβλήματα που έθετε η Ρωσίδα. Έτσι, το 3-1 εναντίον της έγινε 4-3 υπέρ της καθώς κυριαρχούσε στην πίστα.

Το εξαιρετικό σερβίς της την καθοδήγησε στο 5-3 αφού η Βερόνικα Κουντερμέτοβα επέστρεψε στη δράση έπειτα από ιατρικό τάιμ άουτ εξαιτίας πόνου στην κοιλιά. Η Ρωσίδα αντέδρασε και μείωσε σε 5-4, αλλά η Σάκκαρη μπήκε αποφασισμένη στο τελευταίο game του πρώτου σετ και «καθάρισε» προκαλώντας εκ νέου λάθος της αντιπάλου της.

Το δεύτερο σετ ήταν σχεδόν… μονόλογος. Η Σάκκαρη είχε εξαιρετικές επιστροφές και δούλεψε καταπληκτικά πάνω στην τελική γραμμή μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στην Κουντερμέτοβα να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Προηγήθηκε με 2-0 games και παρόλο που η Ρωσίδα μείωσε σε 2-1, η μοίρα του αγώνα είχε «σφραγιστεί». Με δύο άσους η Σάκκαρη έκανε το 3-1 και από εκεί και έπειτα πήρε αρκετά εύκολα τα επόμενα τρία παιχνίδια και έφτασε στην τελική νίκη.

Πλέον στρέφει την προσοχή της στο να προετοιμαστεί για το ματς με την Τζέσικα Πέγκουλα με την οποία έχει αναμετρηθεί δύο φορές και την έχει νικήσει σε αμφότερες περιπτώσεις με τελευταία στο περσινό Miami Masters και τότε στη φάση των «16».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση