Superleague: Πως θα διεξαχθούν οι αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 14:14 Superleague: Πως θα διεξαχθούν οι αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ

Η κανονική διάρκεια της Superleague ολοκληρώθηκε και σειρά πλέον παίρνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, τα οποία θα κρίνουν τον πρωταθλητή, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ της Superleague είναι οι έξι πρώτες της βαθμολογίας. Πρόκειται για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος δικαιώθηκε στο φινάλε και πήρε πίσω τους πέντε βαθμούς που του αφαιρέθηκαν.

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ της Superleague:

1. Ολυμπιακός 65
2. ΠΑΟΚ 53
3. ΑΕΚ 46
4. Άρης 45
5. Παναθηναϊκός 42
6. ΠΑΣ Γιάννινα 40

Όσον αφορά στο πρόγραμμα. Παίζουν όλοι με όλους, δηλαδή ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών. Βάσει της κατάταξης της Ελλάδας στο ranking της UEFA η χώρα μας βγάζει τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, θα πάρει ως πρωτοπόρος λογικά το εισιτήριο για τα προκριματικά του UEFA Champions League, ενώ οι άλλοι τρεις ομάδες το εισιτήριο για τα προκριματικά του UEFA Conference League.

Μοναδική περίπτωση να μην βγάλει τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια το πρωτάθλημα, είναι η Λαμία να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Οι Φθιώτες αγωνίζονται στα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Στα πλέι άουτ θα αγωνιστούν οι υπόλοιπες ομάδες της Superleague, από τη θέση 7 δηλαδή μέχρι την τελευταία ομάδα που είναι ο Απόλλων Σμύρνης. 

Σε αντίθεση με τα πλέι οφ, εδώ υπάρχει μόνο ένας γύρος και όχι δύο. Με την υποσημείωση πώς οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7-10 (ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός και Βόλος) θα δώσουν τέσσερα ματς στην έδρα τους και τρία μακριά από αυτές. Το αντίστροφο ισχύει για τις ομάδες που θα τερματίσουν από το 11 ως και το 14 ( Ιωνικός, Ατρόμητος, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης). 

Ο τελευταίος υποβιβάζεται απευθείας στη Superleague 2, ενώ ο προτελευταίος θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ τη δεύτερη ομάδα της Superleague 2.

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ της Superleague:

7. ΟΦΗ 37
8. Αστέρας Τρίπολης 35
9. Παναιτωλικός 32
10. Βόλος 30
11. Ιωνικός 26
12. Ατρόμητος 23
13. Λαμία 18
14. Απόλλων Σμύρνης 13

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση