Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημήτρης Παπανικολάου: «Η κόρη μου είναι στο φάσμα του αυτισμού»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 22:34 Δημήτρης Παπανικολάου: «Η κόρη μου είναι στο φάσμα του αυτισμού»

Χωρίς να μπορέσει να κρύψει τη συγκίνηση του, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου προχώρησε σε μια εξομολόγηση το πρωί του Σαββάτου (02.04.2022) αναφέροντας πως η κόρη του -όπως και αυτός- είναι στο φάσμα του αυτισμού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ο Δημήτρης Παπανικολάου «άνοιξε» την καρδιά του στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» της Σίσσυ Χρηστίδου, μίλησε για την απόφασή του να ανακοινώσει ότι έχει στοιχεία του συνδρόμου Άσπεργκερ, μιας διαταραχής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, ενώ αποκάλυψε πως η κόρη του βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, ζητώντας να βοηθηθούν όλα τα παιδιά.

«Ο αυτισμός έχει διάφορες λειτουργικότητες και όλη αυτή την προσπάθεια την ξεκίνησα λόγω της κόρης μου. Είναι και η κόρη μου στο φάσμα του αυτισμού. Μας παρακολουθεί. Είναι ένα υπέροχο κορίτσι» σημείωσε ιδιαίτερα συγκινημένος ο Δημήτρης Παπανικολάου, που βρίσκεται πίσω από το UniquAll, το εκπαιδευτικό-αθλητικό πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση και την εξέλιξη παιδιών με ειδικές ικανότητες, έχοντας -μεταξύ άλλων- την στήριξη του Νίκου Γκάλη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στην συνέχεια ο Δημήτρης Παπανικολάου “λύγισε” αναφέροντας τα λόγια της κόρης του, Άριας με την οποία το είχε συζητήσει πριν το αναφέρει στον αέρα. «Ρωτήσαμε την Άρια και τους σύμβουλους ψυχικής υγείας και είδαμε ότι για το καλό της αλλά και για το καλό όλων των παιδιών είναι καλύτερα να το μοιραστούμε. Η Άρια μου είπε ότι πρέπει να το πω. Παιδιά συγγνώμη χαλάω την εκπομπή», είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου χωρίς να μπορεί να κρύψει την συγκίνησή του.

«Έχω κάνει μεγάλη προετοιμασία, δεν ήθελα να κάνω επίκληση στο συναίσθημα… Ό,τι έχω πει για μένα είναι αλήθεια, ο λόγος που μίλησα είναι η Άρια και επειδή δεν μου αρέσει η λέξη “επώνυμος”, όλοι έχουν ένα επώνυμο. Όταν είδα ότι κάνουν αυτά τα πράγματα στην Άρια που ο μπαμπάς της έχει μια αναγνωρισιμότητα, σκέφτηκα “τι θα κάνουν σε κάποιον που δεν τον ξέρουν;”. Θέλω να πω στον κόσμο – δε θέλω να παρουσιαστώ σαν Άγιος- είχα και έπαρση, και αλαζονεία, μπορεί και εγώ να προσέβαλα κάποιον. Όλοι κάνουμε λάθη, αρκεί να μην είναι τόσο σοβαρά.

Ρωτήσαμε την Άρια, γιατί όλοι οι γονείς έχουμε ένα άγχος για το μετά. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε το σχετικό video

πηγή: newsit.gr