Champions League: Σήμερα οι πρώτοι προημιτελικοί - Γκουαρντιόλα vs Σιμεόνε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 11:00 Champions League: Σήμερα οι πρώτοι προημιτελικοί - Γκουαρντιόλα vs Σιμεόνε

«Δοκιμασία» της Λίβερπουλ στη Λισαβόνα.

Οι δύο γίγαντες του αγγλικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι «μονομαχούν» για τον τίτλο στην Premier League αλλά και το Κύπελλο, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, ανοίγουν σήμερα ( 22:00) την «αυλαία» των προημιτελικών του Champions League, απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπενφίκα, αντίστοιχα.

Αύριο, η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει στην Ισπανία τη Βιγιαρεάλ, ενώ η Τσέλσι θα υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην έτερη -μετά εκείνη της Λισαβόνας ανάμεσα σε Μπενφίκα και Λίβερπουλ- αναμέτρηση μεταξύ τροπαιούχων, κλείνοντας το πρώτο… μέρος της προημιτελικής φάσης.

Γκουαρντιόλα vs Σιμεόνε

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, με αποφασιστικά επιθετικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να ξεπεράσουν τους Μαδριλένους του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος είναι οπαδός της αμυντικής αυστηρότητας και του πραγματισμού.

Ο τελευταίος ευρωπαϊκός αγώνας της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν μια νίκη στο Μάντσεστερ, κόντρα στη γειτονική Γιουνάιτεντ (1-0, μετά από ισοπαλία 1-1 στο πρώτο παιχνίδι), ενώ οι «πολίτες» δεν χρειάστηκε να… ξεδιπλώσουν όλο το ταλέντο τους για να αποκλείσουν την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη φάση των «16» (5-0 εκτός και 0-0).

Είναι εντυπωσιακό πάντως, ότι Γκουαρντιόλα και Σιμεόνε έχουν συναντηθεί μόνο τρεις φορές κατά τη διάρκεια της λαμπρής προπονητικής καριέρας τους (ο Ισπανός έχει κερδίσει δύο αγώνες), ενώ είναι ιδιαίτερη η στιγμή για τον αμυντικό μέσο της Σίτι, Ρόντρι, ο οποίος έπαιξε και με τους δύο.
 «Ο τρόπος που ανταγωνίζονται, ο τρόπος που δουλεύουν κάθε μέρα, το γεγονός ότι θέλουν να μεγαλώνεις κάθε μέρα, η ανταγωνιστική τους φύση, τους κάνει να μοιάζουν πολύ» είπε ο Ρόντρι.

Ο Κλοπ στην πόλη που ξεκίνησε ο… έρωτας με τη Λίβερπουλ

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ θα προσπαθήσει στη Λισαβόνα να… αμφισβητήσει τη -συνηθισμένη στα ευρωπαϊκά παιχνίδια- Μπενφίκα.

Η Λισαβόνα είναι ακριβώς η πόλη όπου ξεκίνησε ο… έρωτας της Λίβερπουλ για τον Γιούργκεν Κλοπ. Το 2015 ο Γερμανός καθόταν έξω από ένα καφέ στην πορτογαλική πρωτεύουσα, όταν του τηλεφώνησαν και του πρόσφεραν τον… πάγκο της. Παραδόξως, δεδομένων των αποστάσεων που έχει διανύσει η Λίβερπουλ στην Ευρώπη, δεν έχει επιστρέψει από τότε.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα στο πρωτάθλημα, όπου μετράει δέκα σερί νίκες, αλλά… προέρχεται από μια απογοητευτική, αν και… ανώδυνη εντός έδρας ήττα από την Ίντερ στην προηγούμενη φάση (1-0, μετά το «διπλό» με 2-0 στο Μιλάνο).

Αυτός ο πρώτος αγώνας στο “Estadio de la Luz” είναι η… αρχή στο δρόμο για την διεκδίκηση τεσσάρων τίτλων για τους «κόκκινους», αφού έχουν ήδη κατακτήσει το League Cup.

Προειδοποίηση για τους Βαυαρούς ο αποκλεισμός της Γιουβέντους

Ο θρίαμβος της Βιγιαρεάλ να αποκλείσει τη φιλόδοξη Γιουβέντους (συνολικό σκορ 4-1 και μία νίκη 3-0 στο Τορίνο) δεν πέρασε απαρατήρητος από την Μπάγερν Μονάχου. Το «κίτρινο» υποβρύχιο δεν κρύβει πλέον την… απειλή του.

Ο Τόμας Μίλερ, έχοντας παρακολουθήσει τον αγώνα με τον… σκύλο του, προειδοποίησε ότι η ομάδα του «θα πρέπει να παλέψει σε κάθε δευτερόλεπτο».

Η Μπάγερν, αν και πιο… ασυνεπής από τις προηγούμενες σεζόν, ίσως ήταν τυχερή που έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από τον πρώτο αγώνα στους «16» εναντίον της Σάλτσμπουργκ, αλλά παρουσιάστηκε βελτιωμένη και πάτησε… γκάζι από το ξεκίνημα της ρεβάνς, για να συντρίψει την αυστριακή ομάδα με 7-1.

Ριμέικ με μία… σταθερά

Επανάληψη του περυσινού… ραντεβού, όταν η Τσέλσι αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πριν έναν χρόνο ήταν οι Αγγλοι που πανηγύρισαν τελικά (1-1 στη Μαδρίτη και 2-0 στο Λονδίνο), για να κατακτήσουν στη συνέχεια και το τρόπαιο, με τον Καντέ να αναδεικνύεται MVP στη ρεβάνς, οδηγώντας τους «μπλε» στην πρόκριση.

Το ερώτημα είναι εάν μετά από ένα χρόνο, με τον Κάρλο Αντσελότι -αντί του Ζινεντίν Ζιντάν- στον πάγκο τους, οι Μαδριλένοι θα μπορέσουν να βρουν τρόπο να τον/τους αντιμετωπίσουν.

Έστω κι αν πάνω από αυτή την Τσέλσι υπάρχει η «σκιά» της διαδιασίας πώλησης που είναι σε εξέλιξη, αλλά και των κυρώσεων στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Champions League:

Α΄ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 5/4

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

Τετάρτη 6/4

Τσέλσι (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Β΄ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 12/4

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι Αγγλία)

Τετάρτη 13/4

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Οι ημιτελικοί (26 και 27/4 -3 και 4/5)

Νικήτρια Μάντσεστερ Σίτι-Ατλέτικο Μαδρίτης – Νικήτρια Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης
Νικήτρια Μπενφίκα-Λίβερπουλ – Νικήτρια Βιγιαρεάλ-Μπάγερν

Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στο «Σταντ Ντε Φρανς», στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση