Wimbledon: Νέες συζητήσεις για αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 18:15 Wimbledon: Νέες συζητήσεις για αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων

Η συζήτηση του αποκλεισμού Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών του τένις από το Wimbledon (27/6-10/7) επανέρχεται στην επικαιρότητα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Daily Mail», οι διοργανωτές του Wimbledon βρίσκονται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες επιτρέπεται να συνεχίσουν να παίζουν σε αγώνες ATP, WTA και ITF, εφόσον το κάνουν υπό ουδέτερη σημαία και χωρίς τον ύμνο της χώρας τους.

«Το Wimbledon, ως τουρνουά που διοργανώνεται από το All England Club, μπορεί να αποφασίσει να απαγορεύσει παίκτες και από τις δύο χώρες χωρίς κίνδυνο νομικών επιπτώσεων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

«Λάβαμε υπόψη τις οδηγίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, σε καθεστώς ουδετερότητας , για αθλητικές εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του All England Club.

«Παραμένει ένα περίπλοκο και λεπτό ζήτημα και υπάρχει συνεχής διάλογος με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, την ομοσπονδία αντισφαίρισης και τους διεθνείς φορείς του τένις. Η απόφαση θα ανακοινωθεί πριν από την καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στα μέσα Μαΐου».

Ο υπουργός Αθλητισμού Νάιτζελ Χάντλεστον μίλησε προηγουμένως για το θέμα, ζητώντας από όλους τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αποδείξουν ότι είναι «πραγματικά ουδέτεροι» και να διασφαλίσουν ότι δεν υποστηρίζουν ή λαμβάνουν χρήματα από τον Πούτιν ή το ρωσικό καθεστώς.

Τον περασμένο μήνα, ερωτηθείς εάν θα επιτραπεί στον Μεντβέντεφ να συμμετάσχει στο Wimbledon, ο Χάντλεστον απάντησε: «Κανένας αθλητής που παίζει υπό τη ρωσική σημαία δεν πρέπει να επιτρέπεται. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αξιολογούμε ποιες απαιτήσεις μπορεί να χρειαστούμε.»

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση