Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ντέρμπι για την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Basket League

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 10:27 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ντέρμπι για την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Basket League (φωτο intime)

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε στο ΟΑΚΑ (11/4, 20:00, Newsit.gr, ΕΡΤ3) για την 21η αγωνιστική της Basket League, με… φόντο την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κρίνει την πρωτιά της κανονικής περιόδου της φετινής Basket League. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο ματς που ρίχνει την… αυλαία της 21ης αγωνιστικής, με τους δύο «αιώνιους» να προέρχονται από μεγάλα σερί νικών.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν ηττηθεί μετά το ματς της πρεμιέρας με τον Άρη, μετρώντας 17 διαδοχικές νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους δεν έχουν χάσει μετά το αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, μετρώντας έκτοτε 11 συνεχόμενες νίκες.

Ο Παναθηναϊκός έχει τη μοναδική αήττητη έδρα της φετινής Basket League (9-0) αλλά ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική αήττητη εκτός έδρας ομάδα (8-0).

Με τους δύο “αιώνιους να έχουν ρεκόρ 17-1, ο νικητής θα αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, έως τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα κοντραριστούν για 5η φορά τη φετινή σεζόν, με τους ερυθρόλευκους να έχουν το πάνω χέρι με 3 νίκες και 1 ήττα, αυτή στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να παραταχθεί για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς τον τραυματία Στέφαν Γιόβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε μέρος της τελευταίας προπόνησης της ομάδας και αναμένεται να είναι διαθέσιμος. Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, αναμένεται να παραταχθεί πλήρης (επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις ο Κώστας Σλούκας).

Θυμίζουμε ότι οι «πράσινοι» έφυγαν με το διπλό (59-62) από την έδρα της Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή και ολοκλήρωσαν με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στη φετινή Euroleague, όπου τερμάτισαν 13οι. Η ομάδα του Μπαρτζώκα εξασφάλισε τη 2η θέση στην Euroleague και θα αντιμετωπίσει τη Μονακό στα pley off.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Παπαπέτρου, Πουρσανίδης Γ. και Τσαρούχα.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση