ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0: Έμειναν στην ισοπαλία και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 21:33 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0: Έμειναν στην ισοπαλία και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στην ισοπαλία 0-0 με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για το πρώτο παιχνίδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις δύο ομάδες να αφήνουν έτσι… ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες και για τις δύο πλευρές και το γκολ να μην έρχεται ποτέ. Η “λευκή” ισοπαλία ήταν δίκαια το αποτέλεσμα και η ομάδα που θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης θα κριθεί στο δεύτερο μεταξύ τους ματς.

Ο Ολυμπιακός έχει πάντως πια το πλεονέκτημα, αφού με την ισοπαλία στην Τούμπα θα χρειαστεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ μπροστά στους οπαδούς του, για να πάρει το “εισιτήριο” για το ματς του τροπαίου.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να γίνεται πρώτος “απειλητικός”. Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρας προειδοποίησαν μόλις στην πρώτη τους φάση στο ματς, με τον Πασχαλάκη να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Έλληνα εξτρέμ πριν πλασάρει από κοντά.

Η φάση επαναλήφθηκε λοιπόν και στο 10′, με τον Μασούρα να πλασάρει σε κενή εστία στο δεύτερο γκολ, αλλά το γκολ να μην μετράει με υπόδειξη για οφσάιντ από τον βοηθό διαιτητή. Το VAR επιβεβαίωσε την απόφαση, με τον παίκτη του Μαρτίνς να φαίνεται οριακά πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του “χάλασε” αρκετές φάσεις με κακή τελική πάσα, αλλά σιγά σιγά άρχισε να παίρνει την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το πρώτο 20λεπτο, με τον “Δικέφαλο του Βορρά” να προσπαθεί να “πιέσει” στη συνέχεια για ένα γκολ.

Στην καλύτερή του ευκαιρία όμως στο 32′, ο Ζίβκοβιτς πήρε ωραία την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, μετά από διώξιμο του Ρέαμπτσιουκ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Βατσλίκ από κοντά, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι χωρίς σκορ, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει ούτε στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες δεν πήραν πολλά ρίσκα και οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.

Περισσότερο επικράτησαν οι… διαμαρτυρίες για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή, με τον ΠΑΟΚ να φωνάζει για ένα πέναλτι σε χέρι στην περιοχή και τον Ολυμπιακό για κόκκινη κάρτα σε ένα φάουλ του Κρέσπο στον Γκάρι Ροντρίγκες.

Οι Πειραιώτες είχαν μία καλή στιγμή στο 64′ με σουτ του Καμαρά που έστειλε την μπάλα άουτ και ο ΠΑΟΚ “απάντησε” με παρόμοιο τρόπο και τον Μπίσεσβαρ να πλασάρει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι στο 74′.

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει πια την πρόκριση από τα ημιτελικά, μέσα στην έδρα του αντιπάλου του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση