Τσιτσιπάς - Αλκαράθ 1-2: Ενα επίπεδο πάνω ο Ισπανός, άφησε εκτός ημιτελικών τον Στέφανο (vids)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 00:05 Τσιτσιπάς - Αλκαράθ 1-2: Ενα επίπεδο πάνω ο Ισπανός, άφησε εκτός ημιτελικών τον Στέφανο (vids)

Ο Αλκαράθ έκανε το 3 στα 3 κόντρα στον Τσιτσιπά και έφτασε στα ημιτελικά της Βαρκελώνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε πάλι πάνω στο... τείχος που λέγεται Κάρλος Αλκαράθ. Ο Ισπανός έπαιζε εκπληκτικό τένις στο πρώτο και το τρίτο σετ και κέρδισε για τρίτη φορά τον Ελληνα τενίστα σε ισάριθμα ματς.

Αυτή τη φορά ο 18χρονος με όπλο το σερβίς, αλλά και τα εκπληκτικά του drop shot, κέρδισε με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-2 σε 2 ώρες και 12 λεπτά) και πέρασε στα ημιτελικά του όπεν της Βαρκελώνης, με έναν Τσιτσιπά πάντως να κάνει μυθική ανατροπή στο δεύτερο σετ.

Ενα κακό game και 1-0 ο Αλκαράθ

Με λάθος επιστροφή του Αλκαράθ, το πρώτο game του ματς πήγε στον Τσιτσιπά. Ο Ισπανός παίζοντας επιθετικά ισοφάρισε εύκολα σε 1-1, ενώ το ίδιο εύκολα ο Στέφανος, με μια χαμένη επιστροφή του 18χρονου, έκανε το 2-1.

Με love service game ισοφάρισε άνετα ο Αλκαράθ, με τον Στέφανο να παίρνει ξανά κεφάλι με 3-2 χάρη σε ένα... φαρμακερό φόρχαντ στην διαγώνιο.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Παρά τις εκπληκτικές επιστροφές του Στέφανου, ο Αλκαράθ με ένα drop shot ισοφάρισε 3-3, αλλά ο Ελληνας τενίστας διατήρησε εύκολα το σερβίς του και έκανε το 4-3.

Τρεις χαμένες επιστροφές και ένας άνετος winner του Ισπανού έκαναν το 4-4, με τον Τσιτσιπά να έχει στο σερβίς του δύο άσχημα χτυπήματα και να δέχεται break από ένα ακόμη πετυχημένο drop shot του νεαρού Ισπανού.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Ο Αλκαράθ με love service game πήρε το σετ με 6-4, με τον Στέφανο στον τελευταίο πόντο παραλίγο να... χτυπά τον αντίπαλό του, ο οποίος γύρισε και τον κοίταξε, χωρίς όμως να γίνει κάτι παραπάνω.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Ο Τσιτσιπάς έδειχνε εκνευρισμένος με τον τρόπο που έχασε το σετ, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα κακό game, αλλά ζήτησε συγνώμη από τον αντίπαλό του.

Απίθανη ανατροπή από 1-4 σε 7-5 ο Τσιτσιπάς!

Το πρώτο game του δεύτερου σετ πήγε στον Τσιτσιπά χωρίς την παραμικρή απώλεια. Ο Αλκαράθ ισοφάρισε χάρη στο εξαιρετικό του σερβίς και με δύο επιστροφές winner έκανε break για το υπέρ του 2-1 μέσα σε αποθέωση!

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Με ένα ακόμη drop shot έκλεισε το επόμενο game ο Ισπανός που ανέβασε το παιχνίδι του σε άλλο επίπεδο. Βρήκε τριπλό break point και έφτασε στο 4-1 εύκολα.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε σημάδια ζωής κάνοντας break από δύο λάθη υπό πίεση του Αλκαράθ.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Με άσο μείωσε σε 4-3, αλλά χρειαζόταν επειγόντως κι άλλο break στο ματς.

Και το έκανε στο επόμενο game με ένα ωραίο μπάκχαντ που αιφνιδίασε τον 18χρονο Ισπανό. Με τρομερή αυτοπεποίθηση και σωστά χτυπήματα, ο Τσιτσιπάς άσκησε πρώτη φορά πίεση στον Αλκαράθ και έφτασε να γυρίσει το σετ στο υπέρ του 5-4!

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Με winner ο Ισπανός ισοφάρισε σε 5-5, αλλά ο Τσιτσιπάς με εξαιρετικό πρώτο σερβίς, κράτησε το προβάδισμα (6-5).

Και στο σερβίς του Αλκαράθ ο Ελληνας τενίστας ολοκλήρωσε άλλη μία μυθική ανατροπή, οδηγώντας από το πουθενά ένα χαμένο ματς σε τρίτο σετ.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Είχε όμως μπροστά του έναν Αλκαράθ που είχε πεισμώσει.

Αποφασισμένος Αλκαράθ, νεύρα και αποκλεισμός Τσιτσιπά

Με δύο αβίαστα λάθη του Στέφανου που σημάδεψε την διαγώνιο, ο Αλκαράθ άρχισε με break το τρίτο σετ. Με μπάκχαντ στο φιλέ του Τσιτσιπά έγινε το 2-0 για τον Ισπανό που έφτασε και σε δεύτερο break για το 3-0.

Το 4-0 ήρθε σχεδόν χωρίς να παιχτεί γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς δέχτηκε δύο πόντους από παρατηρήσεις του διαιτητή τόσο για το toilet break που καθυστέρησε (έκανε πάνω από 3 λεπτά που είναι το επιτρεπόμενο όριο για αλλαγή εμφάνισης και πήγε στην διάρκεια του σετ που απαγορεύεται), όσο και για κάποιες παρατηρήσεις που δεχόταν επειδή αργούσε να σερβίρει.

Ο Στέφανος αιφνιδιάστηκε ακούγοντας πως έχασε το γκέιμ και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή και με αρκετή δόση ειρωνείας είναι η αλήθεια, του είπε πως κάνει λάθος και πρέπει να... απολυθεί από την θέση του.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Στη συνέχεια βρέθηκε ένα πόντο μακριά από το να χάσει κι άλλο γκέιμ, αλλά άντεξε και μείωσε σε 4-1. Εφτασε στη συνέχεια σε δύο break point, αλλά ο Αλκαράθ έκανε το 5-1. Ο Στέφανος μείωσε σε 5-2, αλλά ο Ισπανός κλείδωσε την πρόκριση στη συνέχεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση