Αυτά είναι τα νέα φορμάτ σε Champions League, Europa League και Conference League

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 17:33 Αυτά είναι τα νέα φορμάτ σε Champions League, Europa League και Conference League

Ποια είναι τα νέα φορμάτ σε Champions League, Europa League και Europa Conference League, τα οποία θα τεθούν σε ισχύει από τη σεζόν 2024-2025.

H UEFA ανακοίνωσε επίσημα τις αλλαγές που θα γίνουν στις τρεις διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις της. Ο λόγος για το Champions League, το Europa League και το Conference League, τα οποία αλλάζουν μορφή από τη σεζόν 2024-25.

Τι αλλάζει στο Champions League

Το νέο Champions League θα περιλαμβάνει 36 ομάδες σε έναν όμιλο, αλλά κάθε ομάδα θα δίνει 8 αγώνες στην πρώτη φάση και όχι 10.

Τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση για δύο από τις τέσσερις επιπλέον ομάδες αλλάζουν, αφού δεν θα λαμβάνεται υπ’όψιν η θέση τους στην κατάταξη της UEFA.

Πώς δίνονται τα τέσσερα επιπλέον εισιτήρια για το Champions League

Η μία επιπλέον θέση για τη φάση του ομίλου θα δοθεί στην ομάδα που θα τερματίσει 3η στην 5η λίγκα του UEFA ranking

Η δεύτερη θέση θα δοθεί σε μία ομάδα που θα προκύψει από το μονοπάτι των πρωταθλητών στα προκριματικά.

Οι δύο τελευταίες θέσεις θα καταλήξουν στα πρωταθλήματα που οι ομάδες τους συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο UEFA ranking την προηγούμενη σεζόν. Αυτά τα δύο πρωταθλήματα θα αποκτήσουν εξτρά “εισιτήριο”.

Οι οκτώ αγώνες στον όμιλο θα γίνονται μέσα σε δέκα εβδομάδες. 

Τι ισχύει για Europa League και Conference League

Το Europa League θα περιλαμβάνει 36 ομάδες στην τελική φάση του και κάθε ομάδα στη φάση του ομίλου θα δίνει 8 αγώνες.

Η διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες, το Europa Conference League, θα περιλαμβάνει κι αυτή 36 ομάδες από τη σεζόν 2024-2025, ωστόσο κάθε ομάδα στη φάση του ομίλου θα δίνει 6 αγώνες.

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση