Τέλος στη συνεργασία της FIFA με την EA Sports - Το θρυλικό ποδοσφαιρικό videogame αλλάζει όνομα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 21:45 Τέλος στη συνεργασία της FIFA με την EA Sports - Το θρυλικό ποδοσφαιρικό videogame αλλάζει όνομα

H ΕΑ Sports δεν θα ανανεώσει μετά από 30 χρόνια την συνεργασία της με την FIFA και έτσι η σειρά FIFA μετονομάζεται σε EA Sports FC μετά και την κυκλοφορία του FIFA 22

Τίτλοι τέλους μπαίνουν στη συνεργασία της FIFA με την EA Sports.

Οι δυο πλευρές δεν θα ανανεώσουν την συνεργασία τους και έτσι η θρυλική σειρά videogames με το όνομα FIFA αλλάζει όνομα και πλέον θα ονομάζεται EA Sports FC

Η FIFA και η EA Sports ολοκληρώνουν την συνεργασία τους μετά από 30 χρόνια! Το διαζύγιο προέκυψε μετά από την αξίωση της FIFA να ζητήσει 1 δισ. δολάρια για κάθε τετραετία!

Το FIFA 22 θα είναι το τελευταίο που θα κυκλοφορήσει μ' αυτό το όνομα.

 

 

Η επίσημη αλλαγή ονόματος της σειράς θα γίνει τον Ιούλιο του 2023, όταν δηλαδή θα έχει κλείσει ο κύκλος προώθησης του FIFA 22 και θα ξεκινήσει η αντίστοιχη διαδικασία για το επόμενο παιχνίδι της σειράς.

 

 

Ο γενικός διευθυντής της EA Sports, Cam Weber, τόνισε ότι η σειρά θα διατηρήσει τα δικαιώματα για πάνω από 19.000 ποδοσφαιριστές, σε  περισσότερες από  700 ομάδες,σε  100 στάδια και σε περισσότερα από  30 πρωταθλήματα.

ea_sports_2

Υπάρχουν και  μηνύματα υποστήριξης από την Premier League, τη LaLiga, την Bundesliga και την UEFA.

Πάντως το νέο FIFA-22 θα έχει πολλές αλλαγές και φυσικά έχει γίνει σπουδαία δουλειά όσο αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ. Ήδη η Λίβερπουλ "ανέβασε" στα social media φωτογραφία με το νέο όνομα.

 

 

Το Μουντιάλ στις ΗΠΑ το 1994 στο οποίο συμμετείχε και η εθνική ομάδα της Ελλάδας ήταν το πρώτο video game της σειράς FIFA και το 2022 το Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι το τελευταίο.

Από το 2011, το franchise της FIFA έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες και διατίθεται σε 51 χώρες. Η σειρά FIFA έχει πουλήσει πάνω από 325 εκατομμύρια αντίτυπα έως το 2021, που έχει καταχωρηθεί στα Ρεκόρ Γκίνες ως το franchise με τις καλύτερες πωλήσεις αθλητικών βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο!

Για 2η σερί χρονιά ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι το πρόσωπο του FIFA! O Λιονέλ Μέσι εμφανίστηκε σε 4 εξώφυλλα του παιχνιδιού από το 2013 έως το 2016, ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ εμφανίστηκε σε επτά εξώφυλλα! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διακόσμησε για χρόνια τα εξώφυλλά αλλά μετά από καταγγελία για βιασμό η EA τον απέσυρε.

fifa_11
fifa_1995

Η τελευταία κυκλοφορία του franchise, FIFA 22, κυκλοφόρησε παγκοσμίως την 1η Οκτωβρίου 2021. Είναι διαθέσιμη για πολλά συστήματα gaming, συμπεριλαμβανομένων των PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, PlayStation 5, Xbox Series X και Series S και Stadia.

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση