Πέθανε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπαλίκος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 22:43 Πέθανε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπαλίκος

Ήταν από τους δημιουργούς της ΕΡΑ ΣΠΟΡ το 1993 και συνεκδότης της στοιχηματικής  εφημερίδας Match Money

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπαλίκος έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

«Έφυγε» σήμερα, ξαφνικά και πρόωρα, απο τη ζωή, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και συνεκδότης της ειδικής αθλητικής- στοιχηματικής εφημερίδας Match Money, Βαγγέλης Μπαλίκος. 

Είχε μια επιτυχημένη διαδρομή κυρίως στο αθλητικό ρεπορτάζ και ήταν απο τους βασικούς δημιουργούς της ΕΡΑ  ΣΠΟΡ, τον Μαϊο του 1993,  του πρώτου αμιγώς αθλητικού ραδιοφώνου με τις ζωντανές μεταδόσεις από όλα τα γήπεδα.

Απο το 1987 εξέδιδε στην Καλλιθέα, όπου και διέμενε μέχρι τελευταία ημέρα της ζωής του, την εβδομαδιαία εφημερίδα «Τα Νέα της Καλλιθέας» με όλα τα νέα της πόλης του. Εργάστηκε σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες, κυρίως στον «Ελύθερο Τύπο», πάντα στο αθλητικό ρεπορτάζ. Απο το 2003  άρχισε να εκδίδει, μαζί με το Λεωνίδα Μποσινάκη, το Match Money, στο οποίο και εργαζόταν μέχρι σήμερα. 



Ο Βαγγέλης Μπαλίκος γεννήθηκε το 1958 στη Νέα Βύσσα Έβρου και μέχρι τα 16 του χρόνια έμενε στη Νέα Ορεστιάδα απ΄όπου είχε τις καλύτερες αναμνήσεις και φιλίες από τα μαθητικά του χρόνια. Παρακολουθούσε πάντα και ενδιαφερόταν για όσα συμβαίνουν στον Έβρο και τη Θράκη και έδινε το παρών του στις δραστηριότητες των Θρακών στην Αθήνα και ειδικά  στην Καλλιθέα.  Ενεργός πολίτης, ευαίσθητη προσωπικότητα (δεν ξεπέρασε ποτέ τον χαμό του αδελφού του σε τροχαίο όταν ήταν πολύ νέος) είχε πολλούς φίλους στον χώρο της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού.

Την Τρίτη δεν αισθανόταν καλά, πήγε στα εξωτερικά του «Τζανείου» με κοιλιακό άλγος, όπου οι γιατροί του συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο σπίτι του.

Σήμερα το απόγευμα τον βρήκε νεκρό ένας φίλος του, καθώς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και τον αναζήτησε ανήσυχος στο διαμέρισμα του. 

Θα λείψει απο την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συνεργάτες του και τα στέκια της αγαπημενης του Καλλιθέας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση