Παναθηναϊκός: Αήττητος από Ολυμπιακό σε τέσσερα ματς μετά από 30 χρόνια - Νίκη που «θυμίζει» κατάκτηση Κυπέλλου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 14:03 Παναθηναϊκός: Αήττητος από Ολυμπιακό σε τέσσερα ματς μετά από 30 χρόνια - Νίκη που «θυμίζει» κατάκτηση Κυπέλλου (φωτο intime)

Ξεχωριστή σημασία έχει για τον Παναθηναϊκό η νίκη του στην έδρα του Ολυμπιακού (2-1) στο ματς της 8ης αγωνιστικής των play off της Superleague 1.

Σύμφωνα και με όσα αναφέρει η ενημέρωση της Superleague 1 “… ο Παναθηναϊκός νίκησε δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα τον Ολυμπιακό μετά από 37 χρόνια και παρέμεινε σε πλεονεκτική θέση για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μάλιστα τώρα απέχει δύο βαθμούς από τη δεύτερη θέση, ενώ μπορεί να γίνει η πρώτη ομάδα που θα μείνει αήττητη στα Playoffs!”

Όπως τονίζεται, “… ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει και το πρώτο ματς των Play offs με τον Ολυμπιακό πριν από 25 μέρες. Ήταν η πρώτη φορά που νικά τον Ολυμπιακό σε διάστημα τόσο μικρό, από το 1985. Τότε είχε νικήσει στις 6 και στις 20 Φεβρουαρίου, μέσα σε δύο εβδομάδες δηλαδή, δύο παιχνίδια για το Κύπελλο.”

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έχει να κάνει… 2-0 επί του Ολυμπιακού την ίδια σεζόν εδώ και 15 χρόνια, από το 2006-07, όταν κέρδισε τότε και τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος. Επίσης από τότε είχε να κερδίσει διαδοχικά παιχνίδια μέσα στη σεζόν, ενώ ανεξάρτητα σεζόν, είχε να κάνει διαδοχικές νίκες από το 2017.

Επίσης ο Παναθηναϊκός μετά από 30 χρόνια έμεινε αήττητος από τον Ολυμπιακό σε τέσσερα παιχνίδια στην ίδια σεζόν. Ήταν το 1991-92, όταν έπαιξαν δύο ματς στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο, με τον Παναθηναϊκό να νικά μια φορά και άλλα τρία να τελειώνουν ισόπαλα. Βέβαια δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που έπαιξαν σε μια σεζόν τέσσερα ματς.

Να αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” μετά από οκτώ και πλέον χρόνια. Από τις 2 Μαρτίου 2014, όταν είχε νικήσει με 3-0. Ήταν μάλιστα η χρονιά που κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο, νικώντας τον ΠΑΟΚ με 4-1 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (σ.σ. το φετινό ζευγάρι του τελικού).

Να επισημάνουμε ακόμα ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε για 10ο παιχνίδι πρωταθλήματος και 12ο επίσημο χωρίς ήττα. Όπως τονίζεται από την Superleague 1 η προηγούμενη φορά που πέτυχε κάτι ανάλογο ήταν πριν από επτά χρόνια, όταν από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι το Μάρτιο του 2015 δεν έχασε βαθμούς σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ακόμη, 12 επίσημα παιχνίδια χωρίς ήττα ο Παναθηναϊκός κάνει μετά από 12 χρόνια. Από το Δεκέμβριο του 2009 ως το Φεβρουάριο του 2010 δεν έχασε σε 12 αγώνες, από τους οποίους δύο ήταν για το Κύπελλο και ένας ευρωπαϊκός.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση