Άρης – ΑΕΚ 3-2: Με ανατροπή «έπος» βγήκαν στην Ευρώπη οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 22:14 Άρης – ΑΕΚ 3-2: Με ανατροπή «έπος» βγήκαν στην Ευρώπη οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης

Ο Άρης έκανε μία απίθανη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική των play off της Superleague 1, και με ένα επικό 3-2 από 2-0, πανηγύρισε μία ιστορική νίκη και την έξοδο στην Ευρώπη.

Η Ένωση είχε προηγηθεί με δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία, αλλά ο Πάλμα μείωσε στο 78′ και οι φιλοξενούμενοι “κατέρρευσαν” στη συνέχεια, με τους Μαντσίνι και Ματέο Γκαρσία να φέρνουν… τούμπα το ματς και να χαρίζουν στους “κίτρινους” το ευρωπαϊκό “εισιτήριο”.

Ο Άρης εξασφάλισε την 4η θέση της βαθμολογίας στη Superleague 1 και θα αγωνιστεί στο Conference League, ενώ η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά τον υποβιβασμό της.

Το παιχνίδι

Η κρισιμότητα του αγώνα οδήγησε σε ένα… επιφυλακτικό ξεκίνημα από τις δύο ομάδες, με πολλά φάουλ να μην επιτρέπουν τη δημιουργία ρυθμού στο πρώτο 20λεπτο. Η ΑΕΚ είχε ελαφρά υπεροχή και ήταν η πρώτη που έκανε τελική στην εστία με μακρινό σουτ του Σιμάνσκι.

Στο 21′ μάλιστα έφθασε μία “ανάσα” από το γκολ, όταν ο Ρότα έκανε ωραία ενέργεια σε θέση αριστερού εξτρέμ και γύρισε την μπάλα προς το πέναλτι, όπου ο Λιβάι Γκαρσία σούταρε με τη μία, ουσιαστικά σε κενή εστία, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η Ένωση “απείλησε” και με ένα σουτ του Τσούμπερ που δεν βρήκε στόχο, ενώ ο Άρης άρχισε να ανεβαίνει στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Έφθασε έτσι και εκατοστά μακριά από ένα γκολ στο 45′, όταν από γύρισμα του Μαντσίνι, ο Ιτούρμπε σούταρε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα να… τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι με το 0-0 στα αποδυτήρια, αλλά η εικόνα του αγώνα άλλαξε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 53′. Ο Λιβάι Γκαρσία κατέβασε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή και με φοβερό διαγώνιο σουτ την έστειλε στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα του Κουέστα, για το 1-0 στο ματς.

Το γκολ “πάγωσε” τους Θεσσαλονικείς και έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση να σκοράρει και δεύτερη φορά πέντε λεπτά αργότερα. Από ενέργεια του Τσούμπερ από αριστερά, ο Λιβάι Γκαρσία έκανε την κεφαλιά από κοντά, η μπάλα αποκρούστηκε, αλλά έφθασε ξανά στον εξτρέμ των φιλοξενούμενων, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ στον Ελβετό, αλλά το VAR άλλαξε την απόφαση και ο διαιτητής έδειξε σέντρα. Ο Άρης είδε το VAR… εναντίον του και λίγο αργότερα, όταν ο Μάντεν έδειξε πέναλτι σε σουτ του Πάλμα, για χέρι στον Χατζησαφί. Ο Σκωτσέζος ρέφερι είδε ξανά τη φάση στο video και άλλαξε την απόφασή του, με την ΑΕΚ να διατηρεί το σημαντικό προβάδισμα.

Η ομάδα του Μπούργος συνέχισε όμως να “πιέζει” και έχασε μία καλή ευκαιρία με άστοχο σουτ του Μαντσίνι για λίγο, πριν βρει τελικά την ισοφάριση με τον Πάλμα. Στο 78′ και μετά από κόρνερ, ο Ισπανός έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή και άψογο σουτ με το αριστερό για να νικήσει τον Στάνκοβιτς και να μειώσει σε 2-1.

Ο Άρης “πίεσε” μετά το γκολ για την ισοφάριση και έκλεισε την Ένωση στα καρέ της. Ο Στάνκοβιτς έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις μετά από στημένες μπάλες, αλλά δέχθηκε τελικά το γκολ μετά από κόρνερ. Σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Μαντσίνι στο 85′, ο οποίος την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα για το 2-2 στο ματς.

Οι Θεσσαλονικείς δεν έμεινα όμως εκεί και με την ΑΕΚ να δείχνει να τα έχει… χαμένα στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχαν και τρίτο γκολ. Ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα από τον Μήτογλου στις καθυστερήσεις και με εκπληκτικό τακουνάκι, έφερε την μπάλα προς την περιοχή, όπου ο Ματέο Γκαρσία σούταρε αρχικά στο κάθετο δοκάρι, αλλά με δεύτερη ευκαιρία “κεραυνοβόλησε” τον Στάνκοβιτς για το 3-2 στο ματς.

Ο Άρης πήρε έτσι τη νίκη και εξασφάλισε την έξοδό του στο Conference League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, αφήνοντας εκτός Ευρώπης την ΑΕΚ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση