Στιβ Κερ για το μακελειό στο Τέξας: «Όμηροι 50 γερουσιαστών για την οπλοκατοχή, πότε θα κάνουμε κάτι;»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 10:27 Στιβ Κερ για το μακελειό στο Τέξας: «Όμηροι 50 γερουσιαστών για την οπλοκατοχή, πότε θα κάνουμε κάτι;»

Ο Στιβ Κερ δάκρυσε και χτύπησε το χέρι στο γραφείο. Η φωνή του… έσπασε. Το μακελειό σε σχολείο Τέξας μονοπώλησε τις δηλώσεις του προπονητή των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, πριν το Game 4 στην έδρα των Ντάλας Μάβερικς.

Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου! Ο Στιβ Κερ συγκλόνισε με τα λόγια του -μιλώντας για το μακελειό σε δημοτικό στο Τέξας– αναφέροντας ότι βαρέθηκε να στέλνει συλλυπητήρια για ανάλογα περιστατικά και τονίζοντας πως… κάτι πρέπει να γίνει.

Μάλιστα, ο κόουτς των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς «επιτέθηκε» σε 50 Γερουσιαστές των ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως αρνούνται να ψηφίσουν νόμο για την οπλοκατοχή και ότι βάζουν την επιθυμία τους για δύναμη, πάνω από την ασφάλεια και τις ζωές των παιδιών.

Θυμίζουμε ότι ο πατέρας του Στιβ Κερ, ο καθηγητής Μάλκομ Χούπερ Κερ, δολοφονήθηκε την 18η Ιανουαρίου του 1984 στη Βηρυτό από φανατικούς ισλαμιστές, σε μια ενέργεια απέναντι στην παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στα αραβικά εδάφη της Μέση Ανατολής.

«Έχω κουραστεί να κάνω δηλώσεις και να δίνω συλλυπητήρια σε συντετριμμένες οικογένειες. Συγγνώμη, αλλά έχω κουραστεί να κρατάμε ενός λεπτού σιγή. Αρκετά»!

«Δεν θα μιλήσω για μπάσκετ. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ομάδα μας. Δεν έχει σημασία αυτό. Από τη στιγμή που τελείωσε η προπόνησή μας, 14 παιδιά δολοφονήθηκαν 400 μίλια από εδώ, όπως και ένας δάσκαλος. Τις τελευταίες 10 ημέρες είδαμε να σκοτώνονται ηλικιωμένοι αφροαμερικανοί σε σούπερ μάρκετ, μετά άνθρωποι ασιατικής καταγωγής σε εκκλησία και τώρα είδαμε παιδιά να δολοφονούνται σε σχολείο», δήλωσε αρχικά ο Κερ, αφού τότε δεν είχε γίνει ακόμα γνωστό ότι ο αριθμός είχε ανέβει στα 19 παιδιά και τους δύο δασκάλους, για να προσθέσει, φωνάζοντας: «Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί να κάνω δηλώσεις και να δίνω συλλυπητήρια σε συντετριμμένες οικογένειες. Συγγνώμη, αλλά έχω κουραστεί να κρατάμε ενός λεπτού σιγή. Αρκετά»!

Και συνέχισε, ξεσπώντας εναντίον των 50 γερουσιαστών, οι οποίοι αρνούνται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο, που υπάρχει προς ψήφιση και απαιτεί να γίνεται έλεγχος ιστορικού όποιου θέλει να έχει στην κατοχή του όπλο: «Έχουμε 50 γερουσιαστές, που αρνούνται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή, το οποίο περιμένει να ψηφιστεί εδώ και 2 χρόνια. Και υπάρχει λόγος, που δεν το κάνουν: Θέλουν να έχουν δύναμη.

Σας ρωτάω, λοιπόν, όλους, ρωτάω αυτούς τους γερουσιαστές, που δεν κάνουν κάτι για τις δολοφονίες σε σχολεία και σούπερ μάρκετ. Θα βάλετε την επιθυμία σας για δύναμη πάνω από την ασφάλεια των παιδιών, των ηλικιωμένων και όσων πάνε στην εκκλησία; Επειδή έτσι φαίνεται.

Έχω κουραστεί. Θα παίξουμε σήμερα, αλλά θέλω όλοι όσοι δουν αυτό το μήνυμα να σκεφτούν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τους γονείς τους τα αδέλφια τους. Να σκεφτείτε όλοι πώς θα νιώθατε αν αυτό συνέβαινε σε εσάς. Δεν γίνεται να το συνηθίζουμε αυτό και να καθόμαστε όταν το διαβάζουμε λέγοντας “εντάξει, ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Τώρα, πάμε ομάδα, πάμε Γουόριορς!

Θα παίξουμε μπάσκετ τώρα, αλλά υπάρχουν 50 γερουσιαστές, που μας κρατούν ομήρους. Το 90% των Αμερικανών, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, ζητούν να υπάρχει έλεγχος ιστορικού αν κάποιος θέλει να πάρει όπλο. Το 90%! Μας κρατάνε ομήρους 50 γερουσιαστές, επειδή αρνούνται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο για να διατηρήσουν την δύναμή τους. Είναι αξιολύπητο, αρκετά»!

 

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση