Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρόμα – Φέγενορντ 1-0: Η ομάδα του Μουρίνιο κατέκτησε το Conference League

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 00:24 Ρόμα – Φέγενορντ 1-0: Η ομάδα του Μουρίνιο κατέκτησε το Conference League

Η Ρόμα έγραψε ιστορία στα Τίρανα. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο επικράτησε με 1-0 της Φέγενορντ, κατακτώντας το πρώτο Europa Conference League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων που έχει κατακτήσει τέσσερις διαφορετικούς ευρωπαϊκούς τίτλους: Το Champions League (2004 Πόρτο, 2010 Ίντερ), το Κύπελλο UEFA (2003, Πόρτο), το Europa League (2017, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και το Europa Conference League (2022, Ρόμα).

Το γκολ που έκρινε τον τελικό του Conference League πέτυχε ο Τζανιόλο στο πρώτο ημίχρονο.

Ο αγώνας:

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, με τη Ρόμα να βλέπει τον ανέτοιμο Μιχιταριάν να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 17′, αλλά και τον Τζανιόλο να την βάζει μπροστά στο σκορ στην πρώτη πραγματική της ευκαιρία για γκολ.

Ο Ιταλός άσος υποδέχθηκε υποδειγματικά τη σέντρα του Μαντσίνι και με ιδανικό τελείωμα, έγραψε το 1-0 για τη Ρόμα.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Φέγενορντ να γίνεται απειλητική και να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης.

Για ένα τέταρτο η ολλανδική ομάδα έχανε τη μία ευκαιρία πίσω απ’ την άλλη και είχε δύο δοκάρια. Το πρώτο στο 47’, όταν από γύρισμα του Γκεερντρουίντα, ο Μαντσίνι στην προσπάθειά του να αποκρούσει σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Πατρίσιο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τιλ πλάσαρε εξαιρετικά, όμως ο Πορτογάλος γκολκίπερ έκανε τρομερή επέμβαση.

Στο 50’ από πάτημα της μπάλας του Όρσνες, ο Μαλάσια εξαπέλυσε «κεραυνό» με το αριστερό, με τον Ρουί Πατρίσιο να ακουμπάει με τα ακροδάκτυλα την μπάλα και να χτυπάει στη συνέχεια στη συμβολή των δοκών.

Αφού η Ρόμα δεν πλήρωσε την οπισθοχώρηση της, άρχισε να πατάει και πάλι καλά στο γήπεδο, ισορροπώντας το παιχνίδι.

Στο 74’ μετά από κόρνερ της Ρόμα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε απέναντι κι έξω από την περιοχή στον Βερτού που σούταρε, αλλά ο Μπέιλοου έδιωξε εντυπωσιακά. Το ίδιο έπραξε ο γκολκίπερ της Φέγενορντ και στο 86’ στο πλασέ του Πελεγκρίνι.

Το τελευταίο σφύριγμα του Κόβακς βρήκε μεγάλη νικήτρια τη Ρόμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ (89′ Βίνια), Μχιταριάν (15′ Ολιβέιρα), Κριστάντε, Ζαλέβσκι (67′ Σπινατσόλα), Τζανιόλο (67′ Βερτού), Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ (89′ Σομουρόντοβ).

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μπάιλοου, Χεερτρούιντα, Τράουνερ (74′ Πέντερσεν), Σένεσι, Μαλάσια (89′ Τζαχανμπάκς), Άουρσνες, Κεκτσιού (89′ Βάλεμαρκ), Νέλσον (74′ Λίνσεν), Τιλ, Σινιστέρα, Ντέσερς.

πηγή: newsit.gr