Nations League, Κόσοβο - Ελλάδα 0-1: Άλωσε την Πρίστινα με Μπακασέτα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 00:09 Nations League, Κόσοβο - Ελλάδα 0-1: Άλωσε την Πρίστινα με Μπακασέτα

Mε σκορ (0-1) και σκόρερ (Μπακασέτας) καρμπόν της αναμέτρησης του Μπέλφαστ, η Ελλάδα πέρασε  από το Κόσοβο και έμεινε μόνη πρώτη στον όμιλο του Nations League -  Δοκάρι ο Μασούρας - Με εννέα παίκτες τέλειωσαν το ματς οι Κοσοβάροι, λόγω αποβολών του Αλίτι και του Μούριτς

Η Ελλάδα πέτυχε  το δεύτερο της συνεχόμενο της διπλό στο Nations League επικρατώντας 1-0 του Κοσόβου στην Πρίστινα. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Τάσος Μπακασέτας που πέτυχε και το μοναδικό γκολ του αγώνα.
Έτσι ξεκίνησαν

Ο Αλέν Ζιρές παρέταξε το Κόσοβο με 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μούριτς. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά πήραν θέση οι Καστράτι, Ραχμάνι, Κριέζιου και Αλίτι. Λοσάι και Φαζλίζι ήταν οι αμυντικοί χαφ. Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής αγωνίστηκαν οι Ζέγκροβα και Ράσιτσα, ενώ πίσω από τον Μουρίκι έπαιξε ο Ζενέλι.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ παρέταξε την Ελλάδα με 4-3-3. Ο Βλαχοδήμος διατηρήθηκε κάτω από τα γκολπόστ. Ο Μπάλντοκ ήταν ο δεξιός μπακ, ο Τσιμίκας ο αριστερός, ενώ Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος διατηρήθηκαν στο κέντρο της άμυνας. Μπακασέτας, Κουρμπέλης και Μάνταλος συνέθεσαν τον άξονα, ενώ στη γραμμή κρούσης χρησιμοποιήθηκαν οι Λημνιός (δεξιά), Μασούρας (αριστερά) και Γιακουμάκης.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Μπακασέτας back to back
Η σημαντική απόκρουση του Βλαχοδήμου στο 5ο λεπτό, στο κοντινό σουτ του Ζενέλι, έπαιξε κομβικό ρόλο στο 0-1 του 45λέπτου. Ο κίπερ της Μπενφίκα σταμάτησε τον μεσοεπιθετικός της Ρεμς στη μοναδική φάση που επί της ουσίας αδράνησε η ελληνική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο.

Όπως συνέβη στη Βόρεια Ιρλανδία, έτσι και στην Πρίστινα οι διεθνείς άρχισαν να πατούν καλά στο γήπεδο μετά τα πρώτα δέκα λεπτά. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση (στα πρώτα λεπτά ο Χατζηδιάκος είχε μια αστάθεια, αλλά στη συνέχεια ανέβασε σημαντικά την απόδοσή του), οι ακραίοι μπακ ανέβαιναν διαρκώς ψηλά, ενώ σε φάση άμυνας ο Τσιμίκας λάμβανε μεγάλη βοήθεια από τον Μασούρα και ο Μπάλντοκ το ίδιο από τον Λημνιό.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Τις φορές που το Κόσοβο επιχείρησε να φύγει στην αντεπίθεση, οι παίκτες του Πογιέτ λειτούργησαν σωστά και απέσπασαν τη μπάλα, κάτι που δεν συνέβη μόνο στο 27', όταν αρχικά ο Ζέγκροβα «έσκασε» ντρίμπλα στον Τσιμίκα και ακολούθως το σουτ του Φαζλίγι πέρασε άουτ.

Οι σέντρες που επιχειρούσαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής δεν έφερναν αποτέλεσμα, ο Γιακουμάκης ήταν εξουδετερωμένος και τελικά το γκολ ήρθε όταν η Ελλάδα αποφάσισε να επιτεθεί διαφορετικά. Ο Μάνταλος πέρασε αριστερά στον Τσιμίκα, αυτός του έδωσε και πάλι. Ο Ραχμάνι έριξε κλωτσιά στον χαφ της Εθνικής, ο οποίος ωστόσο πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα και να τη δώσει στον Μπακασέτα. Το σουτ του αρχηγού από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ήταν άπιαστο και έγινε το 0-1 στο 36'.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Ο σκόρερ επιχείρησε νέο σουτ στο 39' που ήταν άστοχο, ο Βλαχοδήμος διάβαζε εξαιρετικά το παιχνίδι κι όπου χρειαζόταν έβγαινε ταχύτατα για να δώσει τέλος σε οποιαδήποτε υποψία φάσης και το πρ΄το μισό ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να έχει 58% ποσοστό κατοχής μπάλας και 287 πάσες (σωστές οι 250).

Ευκαιρίες για το 0-2, με εννέα το Κόσοβο
Ο Πογιέτ ξεκίνησε την Εθνική με την ίδια διάταξη και τους ίδιους παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι οι Κοσοβάροι ήταν πίσω στο σκορ, οι ευκαιρίες που έγιναν έφεραν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοντά στο 0-2. Αρχικά στο 49' ο Γιακουμάκης βρήκε... αέρα μετά τη σέντρα του Λημνιού, στο 53' η σέντρα του Μασούρα βρήκε το οριζόντιο και η πρώτη απάντη των γηπεδούχων ήταν το σουτ του Ρασίτσα που κόντραρε στον Χατζηδιάκο και έδιωξε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος. Στο 57' ο Πογιέτ πέρασε στο ματς τον Σιώπη αντί του Κουρμπέλη και τον Παυλίδη αντί του Γιακουμάκη. Και οι δύο που έγιναν αλλαγή είχαν κίτρινη. Η ελληνική ομάδα έπαιξε έτσι με καθαρό εξάρι τον Σιώπη, σε διάταξη 4-1-4-1.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Ο Μπάλντοκ, ο οποίος πήρε περισσότερες μπάλες στα πόδια του στο δεύτερο μισό, έφτασε μια... ανάσα από το 0-2 στο 63'. Από πάσα του Λημνιού βρέθηκε απέναντι από τον Μούριτς, αλλά αντί να «σπάσει» σε Παυλίδη ή Μασούρα, έκανε αδύναμο πλασέ πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ και χάθηκε η μοναδική ευκαιρία. Ο «δαιμόνιος» Ζεγκρόβα αστόχησε στο 64', ώσπου στο 72' η ομάδα του έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Λημνιός, ο οποίος έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, απέσπασε και δεύτερη κίτρινη από τον Αλίτι.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Ο Καστράτι απέτρεψε το δεύτερο γκολ για τη «γαλανόλευκη» στο 73', όταν με καίριο τάκλιν σταμάτησε τον Μαυροπάνο που ετοιμαζόταν να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο επόμενο λεπτό ήρθε κι άλλη τελική, αυτή τη φορά με συρτό σουτ του Μπακασέτα μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε ο Μούριτς. Η σπουδαιότερη ευκαιρία του Κοσόβου για το 1-1 σημειώθηκε στο 83'. Ο Βλαχοδήμος με το ένα χέρι κράτησε απαραβίαστη την εστία του στην κεφαλιά του Ραχμάνι.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες. Στις καθυστερήσεις ο Μπουχαλάκης, που είχε μπει ως αλλαγή αντί του Μάνταλου στο 86', πέταξε τη μπάλα μπροστά για τον Παυλίδη και ο γκολκίπερ Μούριτς στην προσπάθειά του να διώξει, το έκανε εκτός περιοχής με το χέρι. Ο Σκωτσέζος ρέφερι Τζον Μπίτον του έδειξε κόκκινη και μέχρι το 90'+6' το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Στο άλλο ματς της ημέρας η Κύπρος και η Βόρειος Ιρλανδία έμειναν στο 0-0.

","width":136,"height":146}},"regionsAllowed":"GR"}

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε δύο αγώνες)
ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ
Ελλάδα 2-0 6
Κόσοβο 2-1 3
Β. Ιρλανδία 0-1 1
Κύπρος 0-2 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/6)
Κόσοβο-Β. Ιρλανδία
Ελλάδα-Κύπρος

Οι συνθέσεις:

ΚΟΣΟΒΟ (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Λ. Καστράτι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Λοσάι (75' Μπερίσα), Φαζλίγι (75' Ντρέσεβιτς), Ζεγκρόβα (90'+3' Ουκάνι), Ζενέλι (57' Κολόλι), Ρασίτσα (57' Μπιτίτσι), Μουρίκι.

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (56' Σιώπης), Μάνταλος (86' Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας (78' Δουβίκας) , Γιακουμάκης (57' Παυλίδης).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση