Νότια Αφρική: Ματς παρωδία με σκορ 59-1 και 41 αυτογκόλ - Αποβλήθηκαν δια παντός τέσσερις ομάδες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 09:47 Νότια Αφρική: Ματς παρωδία με σκορ 59-1 και 41 αυτογκόλ - Αποβλήθηκαν δια παντός τέσσερις ομάδες

Η Ματιγιάσι εν τέλει δεν κατάφερε το σκοπό της μιας και η ομάδα που κυνηγούσε στη βαθμολογία νίκησε και εκείνη με... 33-1

Ως το στήσιμο του... αιώνα χαρακτηρίζονται τα όσα έγιναν σε δύο αγώνες της περιφέρειας Μοπάνι της Νότιας Αφρικής, που θα έκριναν την άνοδο στην ABC Motsepe Provincial League, τη δεύτερη τη τάξει του εθνικού πρωταθλήματος.

Η Ματιγιάσι επιβλήθηκε με 59-1 της Ενσάμι Μάιτι Μπερντς, χάρη σε απίθανα πράγματα που συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο. Η νικήτρια βρισκόταν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και χρειαζόταν νίκη και να καλύψει διαφορά 18 γκολ από την ομάδα που βρισκόταν από πάνω της στη βαθμολογία. Αν και σκόραρε κατά ριπάς, η Ενσάμι Μάιτι Μπερντς βοήθησε κι αυτή με... 41 αυτογκόλ! Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας παίκτης που αποβλήθηκε στο 1ο ημίχρονο, στο 2ο μέρος χρίστηκε σκόρερ.

Ο αγώνας ήταν αλληλένδετος με την αναμέτρηση της Σιβουλάνι Ντέιντζερους Τάιγκερς κόντρα στους Κοτόκο Χάπι Μπόις. Οι "τίγρεις" ήταν η ομάδα που βρισκόταν στη 2η θέση της βαθμολογίας και κινδύνευε σε ενδεχόμενο ευρείας νίκης της Ματιγιάσι. Έλαβαν κι αυτές τα μέτρα τους και έφτασαν σε νίκη 33-1, με τους Χάπι Μπόις να σημειώνουν επτά αυτογκόλ.

Τα δύο παιχνίδια έγιναν αντικείμενο έρευνας από την τοπική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία προ ημερών τα έκρινε στημένα και απεβαλε δια παντός και τις τέσσερις εμπλεκόμενες ομάδες.

Ποινές απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για οκτώ χρόνια προτάθηκαν και για τους προπονητές των τεσσάρων ομαδων.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση