Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 93-74: Πρωταθλητές Ελλάδας στο μπάσκετ οι Πειραιώτες- Έκανε το 3-0 και επέστρεψε στην κορυφή!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 23:02 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 93-74: Πρωταθλητές Ελλάδας στο μπάσκετ οι Πειραιώτες- Έκανε το 3-0 και επέστρεψε στην κορυφή!

Ο Ολυμπιακός απέδειξε την ανωτερότητα του και στον τρίτο τελικό της Basket League με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ισοπέδωσε τους πράσινους με 93-74 στο ΣΕΦ, έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, επιστρέφοντας στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ μετά το 2016.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναθηναϊκό. Πάτησε τέρμα το γκάζι στο φινάλε του δευτέρου δεκαλέπτου, ξέφυγε με διψήφιες διαφορές κι έφτασε δια περιπάτου στην τελική επικράτηση, κατακτώντας δίκαια το πρωτάθλημα μπροστά στους 12.000 οπαδούς του, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το ΣΕΦ.

Αυτό ήταν το πρώτο νταμπλ για τον Ολυμπιακό μετά το μακρινό 1997 και συνολικά το τέταρτο της ιστορίας του, με τους Πειραιώτες να ολοκληρώνουν μία ονειρική χρονιά, έχοντας κατακτήσει τους δύο εγχώριους τίτλους κι έχοντας φτάσει ως το Final Four της Euroleague.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν και πάλι ο Βεζένκοφ (25π.), ο οποίος εκτέλεσε τους πράσινους από την περιφέρεια, ενώ από τους πράσινους διασώθηκαν οι εξαιρετικοί Νέντοβιτς και Παπαγιάννης.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα όπως και στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, παίζοντας με συγκέντρωση και με κύριους εκφραστές στην επίθεση τον Νέντοβιτς (16 πόντους) και τον Παπαγιάννη κατάφερε να ακολουθεί σταθερά στο σκορ. 

Ο Ολυμπιακός, με όπλο του την επίθεση κατάφερε να έχει σταθερό προβάδισμα στο σκορ, αλλά η άμυνα του δεν του επέτρεψε να ξεφύγει στο σκορ, βλέποντας την ίδια ώρα τον Γουόκαπ και τον Φαλ να συμπληρώνουν τα δυο φάουλ νωρίς και να κάθονται στο πάγκο.

Στα μισά της δεύτερης περιόδου και με τον Νέντοβιτς για αρκετή ώρα στο πάγκο, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην έχει λύσεις στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός παίζοντας με ταχύτητα και έχοντας υψηλά ποσοστά στα τρίποντα (8/13) κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ με διαφορά 15 πόντων στο τέλος του ημιχρόνου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-26, 55-40, 63-53, 93-74.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση