Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στέφανος Τσιτσιπάς – Μάρκος Γκιρόν 2-1: «Ίδρωσε» αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά στη Μαγιόρκα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 18:27 Στέφανος Τσιτσιπάς – Μάρκος Γκιρόν 2-1: «Ίδρωσε» αλλά προκρίθηκε στα ημιτελικά στη Μαγιόρκα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στον Μάρκος Γκιρόν, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ (7-6, 4-6, 6-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Μαγιόρκα.

Μετά από ένα ματς με πολλά λάθη από την πλευρά του Τσιτσιπά, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης “λύγισε” το Νο67 του κόσμου και θα συνεχίσει την προσπάθειά του στο ισπανικό τουρνουά.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυνατά το ματς και έκανε πρώτος μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ, παίρνοντας προβάδισμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε όμως στη συνέχεια πολλά λάθη και δέχθηκε δύο φορές την ισοφάριση, παρότι έκανε ο ίδιος πρώτος και το δεύτερο μπρέικ. Χρειάστηκε έτσι να παίξει με τη… φωτιά για να πάρει το τάι μπρέικ, να κάνει το 7-6 και προηγηθεί με 1-0 στο ματς.

Παρότι είχε πια την ψυχολογία υπέρ του, ο Τσιτσιπάς παρέμεινε νευρικός και στο δεύτερο σετ. Επέτρεψε έτσι στον αντίπαλό του να κάνει μπρέικ στο 9ο γκέιμ και να σερβίρει για να κλείσει το σετ, κάτι που έκανε με σκορ 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1 το ματς.

Όλα κρίθηκαν έτσι στο τρίτο σετ, όπου ο Τσιτσιπάς κράτησε με δυσκολία το πρώτο σερβίς του, αλλά στη συνέχεια δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και έκανε πρώτος το πρώτο μπρέικ, για να σερβίρει ο ίδιος για το ματς. Δυσκολεύτηκε ξανά μάλιστα, όμως έκανε το 6-4 και το 2-1 στην αναμέτρηση, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά στη Μαγιόρκα.

πηγή: newsit.gr