Μαρία Σάκκαρη - Ζόι Χάιβς 2-0: Άνετη νίκη στην πρεμιέρα στο Wimbledon από το No5 του κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 14:59 Μαρία Σάκκαρη - Ζόι Χάιβς 2-0: Άνετη νίκη στην πρεμιέρα στο Wimbledon από το No5 του κόσμου

Η Μαρία Σάκκαρη επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κόντρα στη Ζόι Χάιβς στην πρεμιέρα της στο Wimbledon και απέκλεισε εύκολα την αντίπαλό της με 2-0 σετ (6-1, 6-4), παίρνοντας την πρόκριση στο δεύτερο γύρο.

Όντας πια το No5 της παγκόσμιας κατάταξης, η Μαρία Σάκκαρη είχε πολύ εύκολο έργο κόντρα στην Αυστραλή τενίστρια (Νο572), που βρέθηκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά και δεν μπορούσε ουσιαστικά να “απειλήσει” την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Παρότι το “πάλεψε” στο δεύτερο σετ και ανάγκασε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να… ιδρώσει, “λύγισε” στο τέλος με μπρέικ και δεν κατάφερε να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς, παρότι η Σάκκαρη έδειξε νευρικότητα στο φινάλε. 

Το παιχνίδι

Η Σάκκαρη μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έκανε μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ της αντιπάλου της, για να βρει και δύο ακόμη στο τέλος του πρώτου σετ και να κάνει το 6-1 και το 1-0 στα σετ, παίρνοντας το προβάδισμα για τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο δεύτερο σετ, η Σάκκαρη έκανε ξανά πρώτη μπρέικ, για να προηγηθεί με 2-0, αλλά η Χάιβς “απάντησε” με ένα δικό της μπρέικ. Αμέσως μετά όμως έδειξε να πονάει και χρειάστηκε να δέσει το πόδι της. Επέστρεψε πάντως στο κορτ και έδωσε “μάχη” για την ισοφάριση, με το γκέιμ να κρίνεται μετά από 7 ισοπαλίες.

Η Σάκκαρη ήταν όμως αυτή που έκανε το δεύτερο μπρέικ της και πήρε ξανά προβάδισμα νίκης. Παρόλα αυτά η Χάιβς μείωσε και πάλι με δικό της δεύτερο μπρέικ, αφού η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήταν νευρική όταν σέρβιρε για το ματς. Το πήρε όμως με τρίτο μπρέικ, το οποίο και διαμόρφωσε το 6-4 και το 2-0 στην αναμέτρηση.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση