Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MLS: Παίρνει μέτρα για να εξαλείψει το «θέατρο» στους τραυματισμούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 12:32 MLS: Παίρνει μέτρα για να εξαλείψει το «θέατρο» στους τραυματισμούς

Επαναστατική απόφαση στο MLS. Το άθλημα στις ΗΠΑ προσπαθεί να σταματήσει το “θέατρο” των ποδοσφαιριστών και να γίνει πιο… ελκυστικό. Κανονισμός και για τις κόκκινες κάρτες.

Πόσες φορές έχουμε δει ποδοσφαιριστές να κάνουν… λες και τους πάτησε τρένο, μετά από ένα φάουλ, προκειμένου να “πιέσουν” τον διαιτητή να δώσει κάποια κάρτα, ή να κάνουν καθυστερήσεις.

Στις ΗΠΑ πήραν μια πολύ σημαντική απόφαση. Η διοργανώτρια αρχή του MLS ανακοίνωσε κανονισμό για τους τραυματισμούς που πάρα πολλές φορές προσποιούνται οι ποδοσφαιριστές των ομάδων, σε μια προσπάθεια να «παγώνουν» τον ρυθμό ενός παιχνιδιού.

Όπως έγινε γνωστό, εάν ένας παίκτης παραμένει… off στον αγωνιστικό χώρο για πάνω από 15 δευτερόλεπτα, τότε υποχρεωτικά το ιατρικό τιμ θα αναλαμβάνει, για τις πρώτες βοήθειες και θα τον οδηγεί εκτός ορίων.

Ο ποδοσφαιριστής θα είναι υποχρεωμένος να μείνει εκτός αγωνιστικού χώρου για τουλάχιστον τρία λεπτά, γεγονός που θα αφήσει την ομάδα του για σημαντικό χρονικό διάστημα με παίκτη λιγότερο!

«Ο νέος κανόνας θα αυξήσει επίσης τον αποτελεσματικό χρόνο αγώνα μειώνοντας την πιθανότητα οι παίκτες να προσποιούνται τραυματισμούς και επιφέροντας καθυστερήσεις στους αγώνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Να αναφέρουμε ότι το MLS πέρασε και δεύτερο κανονισμό, που αφορά την κόκκινη κάρτα. Όπως έγινε γνωστό, ο ποδοσφαιριστής που θα αποβάλλεται δεν θα εκτίει την ποινή του στο επόμενο ματς, αλλά στο ματς του επόμενου γύρου κόντρα στην ομάδα με την οποία είδε την κόκκινη κάρτα.

πηγή: newsit.gr