Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Έλληνας Θεός» και το νέο hashtag που «δημιούργησε» το κατάμεστο ΟΑΚΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 10:29 Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Έλληνας Θεός» και το νέο hashtag που «δημιούργησε» το κατάμεστο ΟΑΚΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε πως… δεν αστειεύεται, με την εικόνα που είχε στην φιλική νίκη της Εθνικής μπάσκετ, κόντρα στην Ισπανία. Οι φίλοι της Γαλανόλευκης έδειξαν την στήριξη τους στον “Greek freak” και στους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, στέλνοντας παράλληλα ένα ακόμα μήνυμα μέσω των social media.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν…. όλα τα λεφτά και η Εθνική μπάσκετ -μπροστά σε περίπου 16.000 θεατές, στις αρχές του Αυγούστου- εντυπωσίασε στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ενόψει προκριματικών Μουντομπάσκετ αλλά και Eurobasket 2022, επικρατώντας της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ισπανίας, με 86-70.

Ο Greek freak” σημείωσε double double με ρεκόρ καριέρας σε πόντους στις εθνικές ομάδες με 31 (7/10 βολές, 9/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα), αλλά και 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 7 κερδισμένα φάουλ και 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, σε 20:33 λεπτά συμμετοχής.

Η εμφάνιση του δεν πέρασε απαρατήρητη από την FIBA. Το σχόλιο “Greek god has arrived” (δηλ. “Ο Έλληνας Θεός έφτασε”) εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο το πως είδε η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ τα… κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στους Ίβηρες.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA on ESPN (@nbaonespn)

 

Την ίδια στιγμή, το -σχεδόν- κατάμεστο ΟΑΚΑ έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα. Άνθρωποι με φανέλες της Εθνικής, πολλές από αυτές με το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην πλάτη. Άλλοι με φανέλες των Μπακς, για… χάρη του “Greek freak”. Οι Έλληνες οπαδοί έδειξαν πως αγαπάνε πολύ την “επίσημη αγαπημένη”, όπως και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του.

“Αποθέωση” κατά την παρουσίαση των ομάδων, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον αδερφό του, Θανάση, να ακούνε το κοινό να… φωνάζει έντονα στο άκουσμα των ονομάτων τους. “Αποθέωση” και σε κάθε κάρφωμα του ηγέτη της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Η εθνική αυτή έδειξε πως έχει λαμπρό μέλλον, αλλά την ίδια στιγμή ο κόσμος έδωσε απάντηση στο αισχρό hashtag που κυκλοφόρησε προ ημερών. Μάλιστα, στο Twitter “κυκλοφορεί” ένα νέο hashtag, το οποίο έφεραν χιλιάδες ποστ (#this-is-my-national-team).

Οι πάντες εστίασαν στην τρομερή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας -με τα σχόλια τους- το πόσο τυχεροί είμαστε όλοι, που ζούμε στην εποχή του και αφήνοντας… ξύδι, σε όσους δεν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Αυτοί, άλλωστε, είναι οι ανεπιθύμητοι!

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση