Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Laver Cup, Τσιτσιπάς-Τιαφό 1-2: Για πρώτη φορά ο τίτλος χάθηκε για την Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 21:03 Laver Cup, Τσιτσιπάς-Τιαφό 1-2: Για πρώτη φορά ο τίτλος χάθηκε για την Ευρώπη

Η λαβωμένη Team Europe έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων της με την Team World για το Laver Cup με τον Στέφανο Τσιτσιπά να γνωρίζει την ήττα στον καθοριστικό αγώνα από τον Φράνσις Τιαφό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κρατήσει την μικτή Ευρώπης ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου στο Laver Cup.
Επειτα από ένα εκπληκτικής ομορφιάς αγώνα, ο Φράνσις Τιάφο κέρδισε με 2-1 (1-6, 7-6, 10-8) γλιτώνοντας από 4 match point και δίνοντας για πρώτη φορά τον τίτλο στην Μικτή Κόσμου.

Ο Στέφανος έπαιξε εξαιρετικά, ειδικά στο πρώτο σετ όπου δεν έκανε ούτε ένα αβίαστο λάθος, είχε 13 winners, 4 άσους και έχασε μόλις 7 πόντους, κάνοντας το 1-0 μέσα σε 21 μόλις λεπτά. Στο δεύτερο ο Τιάφο βελτιώθηκε αισθητά και έβαλε δύσκολα στον Στέφανο, σώζοντας τέσσερα match point στο tie break και οδηγώντας το ματς σε τρίτο σετ όπου ολοκλήρωσε την ανατροπή!

Καταιγιστικός Τσιτσιπάς και 1-0 σε 20 λεπτά

Με άσο ο Στέφανος έκανε εύκολα το 1-0. Ο Τιάφο με ένα smash και ένα βολέ ισοφάρισε σε 1-1, αλλά ο Στέφανος με δύο άσους και love service game έκανε το 2-1.

Στο επόμενο game ήρθε το break από τον Στέφανο με winner στη διαγώνιο κι αφού πρώτα ο Τιάφο έκανε τρία σερί λάθη. Στο σερβίς του ο Τσιτσιπάς που ήταν σε... αποστολή, έκανε το 4-1 τελειώνοντας το game με έναν ακόμη άσο.
Με... φόρα ο Στέφανος έκανε ένα ακόμη break και πήγε να σερβίρει για το σετ το οποίο έκλεισε με love service game!

Ο Τιάφο γλίτωσε 4 match point και ισοφάρισε σε 1-1
Ο Τιάφο προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και πήρε το πρώτο game του δεύτερου σετ στο σερβίς του. Αν και βρέθηκε πίσω με 0-30, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1 στο σερβίς του παίζοντας με υπομονή τον κάθε πόντο.

Ο Αμερικανός ωστόσο βρήκε μερικά καλά σερβίς και διατήρησε το προβάδισμα με 2-1.

Με το τρίτο του love service game ισοφάρισε σε 2-2 ο Τσιτσιπάς, όμως ο Τιάφο, παρά τα εξαιρετικά χτυπήματα του Στέφανου, κατάφερε να κρατήσει εκ νέου το service game του, με την βοήθεια του σερβίς το οποίο βελτίωσε αισθητά σε αυτό το κομμάτι του αγώνα.
Με έναν ακόμη άσο ο Ελληνας τενίστας ισοφάρισε σε 3-3, αλλά ο Τιάφο είχε αρχίσει να χτίζει αυτοπεποίθηση με τα χτυπήματά του και έκανε το υπέρ του 4-3 με love service game.

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Τσιτσιπάς έκανε το 4-4, όμως ο αντίπαλός του άντεξε στην πίεσή του και προηγήθηκε 5-4, με τον Στέφανο να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Και το έκανε με ένα ακόμη love service game, βάζοντας την πίεση στον Τιάφο που σέρβιρε με την σειρά του. Και κατάφερε να ανταπεξέλθει, κλείνοντας με άσο το game για να κάνει το υπέρ του 6-5.

Ο Στέφανος όμως οδήγησε το σετ σε tie break με έναν ακόμη άσο.

Εκεί, ο Τιάφο είχε μίνι μπρέικ και προηγήθηκε 4-3 από λάθος του Στέφανου, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε αμέσως για το 4-4 και έφτασε σε match point με το σκορ 6-5 και τον Τιάφο στο σερβίς. Ο Αμερικανός σε ένα μεγάλο ράλι άντεξε και ισοφάρισε σε 6-6, για να φτάσει αυτός σε set point! Εχασε το πρώτο, αλλά βρήκε δεύτερο από λάθος του Στέφανου, το οποίο έχασε επίσης!

Ο Στέφανος έκανε ένα εκπληκτικό πέρασμα στη διαγώνιο, έφτασε σε δεύτερο match point, αλλά και πάλι ο Τιάφο απάντησε ισοφαρίζοντας 9-9! Ο Ελληνας τενίστας είχε τρίτη ευκαιρία να τελειώσει το ματς, αλλά την έχασε κι αυτή με αβίαστο λάθος.

Ο Τιάφο έδωσε με λάθος του τέταρτη ευκαιρία στον Στέφανο που κι αυτή τη φορά δεν τελείωσε το ματς! Ο Τιάφο έβγαλε μαγική επιστροφή και βρήκε τρίτο σετ πόιντ που το πήρε με ένα slice το οποίο βρήκε οριακά γραμμή.

Το super tie break
Ολα θα κρίνονταν στο super tie break όπου ξεκίνησε με ένα 2-0 σερί ο Στέφανος, όμως ο Τιάφο ισοφάρισε σε 2-2. Ο Αμερικανός έκανε μίνι μπρέικ με μία αδιανόητη άμυνα (προβάδισμα 5-4) και με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, δεν πτοήθηκε ούτε από τα twinner του Στέφανου, παίρνοντας προβάδισμα 8-4.
Ομως έκανε δύο λάθη στο σερβίς του και ο Τσιτσιπάς μείωσε 8-7 για να μπει και πάλι στην διεκδίκηση του ματς! Ο Τιάφο έκανε το 9-7, έχασε το πρώτο match point αλλά στο δεύτερο έδωσε τον τίτλο στη μικτή Κόσμου.

Πηγή:www.gazzetta.gr