Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει ξεπεράσει τα γκολ που πέτυχαν Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι στην ίδια ηλικία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 11:32 Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει ξεπεράσει τα γκολ που πέτυχαν Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι στην ίδια ηλικία

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σπάει όλα τα… κοντέρ. Στο ντέρμπι του Μάντσεστερ ισοπέδωσε την Γιουνάιτεντ (6-3) πετυχαίνοντας χατ-τρικ για την Σίτι και φτάνοντας τα 17 γκολ σε 11 συμμετοχές την τρέχουσα περίοδο!

Για τρίτη φορά στην Premier League o Χάαλαντ πέτυχε χατ τρικ και σημείωσε ένα εξωπραγματικό ρεκόρ!

Ο Νορβηγός “Killer” χρειάστηκε μόλις 8 αγωνιστικές για πετύχει τρία χατ τρικ και φυσικά κατέχει το καλύτερο ρεκόρ στην Ιστορία του κορυφαίου αγγλικού πρωταθλήματος! “Πίσω” από τον Χάαλαντ βρίσκονται ποδοσφαιριστές θρύλοι. Στη δεύτερη θέση υπάρχει το όνομα του Μάικλ Οουεν (σημείωσε τρία χατ τρικ σε 48 αγώνες) κι ακολουθούν οι Ροουν Φαν Νιστελρόι 59. Φερνάντο Τόρες 64, Αντριου Κόουλ 65 και Λουίς Σουάρες 71!

Παράλληλα ο Χάαλαντ έγινε ο τρίτος παίκτης, που σημειώνει τρία γκολ στη Γιουνάιτεντ, μετά τους Χόρας Μπέιρν (1921) και Φράνσις Λι (1970) κι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των ντέρμπι του Μάντσεστερ, ο οποίος σκοράρει τρεις φορές σε ένα ματς.

Την ίδια στιγμή, ο Χάαλαντ “διαλύει” τις επιδόσεις των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Με τα τρία χθεσινά (02.10.2022) του τέρματα έφτασε τα 173 στην καριέρα του, σε ηλικία 22 ετών (έχει γεννηθεί στις 21 Ιουλίου του 2000). Στην ίδια ηλικιακή περίοδο, ο Πορτογάλος επιθετικός είχε πετύχει 50 και ο Αργεντινός “μάγος” 45 γκολ!

Ο Χάαλαντ έχει πετύχει 86 γκολ με την Ντόρτμουντ, 29 με την Σάλτσμπουργκ, 20 με τη Μόλντε, 17 με τη Μάντσεστερ Σίτι και 21 με την εθνική Νορβηγίας.

Να αναφέρουμε ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τον Χάαλαντ. Ο Γάλλος επιθετικός είναι γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου 1998 και μετρά 234 γκολ αλλά σε 341 ματς καριέρας. Ο Χάαλαντ έχει σημειώσει 173 γκολ αλλά σε 214 ματς. Δηλαδή τους χωρίζουν 61 γκολ αλλά και 127 συμμετοχές.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση