Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2: Ο Δικέφαλος του Βορρά άλωσε το «Γ. Καραϊσκάκης»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 22:30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2: Ο Δικέφαλος του Βορρά άλωσε το «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο ΠΑΟΚ πέρασε αλώβητος από το “Γ. Καραϊσκάκης”, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 2-1 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της όγδοης αγωνιστικής της Super League 1.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό από το Φάληρο. Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού για την 8η αγωνιστική της Super League 1 και τον προσπέρασε στη βαθμολογία, φωνάζοντας ξανά παρών στη μάχη για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος, μένοντας στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 8ο λεπτό με αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου. Ο Χάμες Ροντρίγκες ισοφάρισε στο 37ο λεπτό, με τον Νάρεϊ στο 56′ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, σημειώνοντας δύο τελικές προσπάθειες στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα.

Η υπεροχή του Δικεφάλου του Βορρά καρποφόρησε στο όγδοο λεπτό, όταν από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του νεαρού Τσαούση, ο Παπασταθόπουλος έβαλε λάθος του σώμα του και στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τζολάκη, κάνοντας το 1-0 για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στη συνέχεια κατακόρυφα την επίδοση του, κλείνοντας τον ΠΑΟΚ στα καρέ του. Οι Πειραιώτες πίεσαν ψηλά και δημιούργησαν φάσεις για γκολ.

Στο 24’ ο Γκάρι Ροντρίγκες «πάτησε» την περιοχή αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Τσαούση, ενώ στο 34’ ο Κοτάρσκι δεν έκανε καλή εκτίμηση της μπάλας στην έξοδο που πραγματοποίησε, αλλά το σουτ του Ρέαμπτσιουκ, απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Η επιθετικότητα του Ολυμπιακού δικαιώθηκε στο 37’ όταν από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, ο Κοτάρσκι έκανε ξανά κακό υπολογισμό της μπάλας κι ο Χάμες Ροντρίγκες με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Με τη ψυχολογία στα ύψη, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει την ολική ανατροπή πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο 41’ ο Χάμες σούταρε δυνατά με τον Κοτάρσκι να αποκρούει δύσκολα και τον Μπακαμπού στην εξέλιξη της φάσης, να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι πιο δυνατά, θυμίζοντας πολύ την εκκίνηση που έκανε στο πρώτο μέρος. Και πάλι ο Δικέφαλος του Βορρά δικαιώθηκε και βρήκε γκολ με τον Νάρεϊ στο 56′.

Από πολύ ωραία κίνηση του Λύρατζη (έμεινε όρθιος παρά την πίεση του Αγκιμπού Καμαρά) και γύρισμα προς τον Νάρεϊ, ο Γερμανός με ένα εντυπωσιακό σουτ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Τζολάκη, κάνοντας το 2-1 για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός «άγγιξε» την ισοφάριση, όταν ο Γκάρι Ροντρίγκες βρέθηκε στην περιοχή, προσπάθησε να περάσει τον Κοτάρσκι, αλλά το πλασέ του με το αριστερό πέρασε άουτ.

Στο 61’ ο διαιτητής Αντρίς Τρεϊμάνις έδωσε αρχικά πέναλτι όταν σε «γέμισμα» μέσα στην περιοχή ο Ολιβέιρα βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από διεκδίκηση με τους Μπα και Τζολάκη. Ο Λετονός ρέφερι κλήθηκε από τον Πορτογάλο VAR, Zοάο Πινέιρο για να ξαναδεί τη φάση σε on field review κι έπειτα από λίγα λεπτά άλλαξε την απόφασή του (ακυρώνοντας την κίτρινη στον Μπα), μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Στο 78’ από σέντρα του Χουάνγκ, ο Μπακαμπού έχασε τρομερή ευκαιρία καθώς η κεφαλιά του απ’ τη μικρή περιοχή πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι, ενώ στο 82’ το γύρισμα του Βρουσάι μπλόκαρε σταθερά ο Κροάτης γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μίτσελ πέρασε στο γήπεδο ότι επιθετικό «όπλο» είχε (και τον Χουάνγκ Ουί-Τζο, μετά τον Ελ Αραμπί), δίπλα στον Μπακαμπού και στο 88’ οι Πειραιώτες απώλεσαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, όταν από γύρισμα του Κονγκολέζου φορ και πλασέ του Ελ Αραμπί, ο Σάστρε επενέβη σωτήρια για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Αραμπί «τσίμπησε» την μπάλα απ’ τη σέντρα του Βαλμπουενά, όμως κι αυτή η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Μπα (84’ Χουάνγκ Ουί-Τζο), Ρέαμπτσουκ, Βρουσάι, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά (65’ Μασούρας), Χουάνγκ Ίνμπομ, Χάμες Ροντρίγκες (71’ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (71’ Ελ Αραμπί), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (70’ λ.τρ. Σάστρε), Ντάντας (90’ λ.τρ. Ντάντας), Κούρτιτς, Αουγκούστο (85’ Φελίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση